Ce să presari neapărat peste aluatul de pizza după ce îl întinzi. E secretul italienilor, asa iese crocant și gustos

Ce să presari neapărat peste aluatul de pizza după ce îl întinzi. E secretul italienilor, asa iese crocant și gustos

Pizza este un fel de mâncare tradițional italian care s-a bucurat de o popularitate enormă în întreaga lume și a devenit una dintre mâncărurile noastre preferate. Ceea ce o face cu atât mai specială este versatilitatea sa, deoarece o putem prepara într-o varietate de moduri, cu diferite topping-uri care devin din ce în ce mai interesante și delicioase. Însă, probabil nu știați că secretul pentru o pizza uimitoare constă în blat.

Un blat pufos și o pizza gustoasă

Pizza comandată sau preparată în casă, precum și cea servită la restaurant, reprezintă o opțiune ideală pe care mulți oameni o preferă atunci când vine vorba despre mâncare. Astfel, preparatul italian este apreciat și iubit nu doar pentru gustul său uimitor, ci și pentru varietatea impresionantă de toppinguri disponibile.

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 600 ml apă
  • 50 gr drojdie uscată
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare

Începe prin a dizolva drojdia și zahărul în câteva lingurițe de apă călduță. Adaugă apoi 2 linguri de făină și amestecă până obții o compoziție omogenă, pe care o lași să se dospească până își dublează volumul.

Într-un alt vas, pune făina și sarea, apoi fă o gaură în mijloc și adaugă amestecul de drojdie și apă. Toarnă apa călduță treptat și amestecă aluatul, adăugând și uleiul de măsline.

Răstoarnă aluatul obținut pe suprafața de lucru și frământă-l până devine elastic. Pune aluatul într-un vas, acoperă-l cu un prosop și lasă-l din nou la dospit într-un loc cald, până când își dublează volumul.

Vezi și: Greșeala pe care o faci de foarte mult timp. Asta se întâmplă dacă nu ții pizza în frigider

Împarte aluatul în 4 bucăți și începe să le întinzi cât mai subțiri, folosind un sucitor de lemn. Așază blatul de pizza într-o tavă preîncălzită și, cu ajutorul unei furculițe, înțeapă-l în câteva locuri pentru a preveni umflarea excesivă în timpul coacerii. Adaugă sosul de roșii și topping-urile preferate, apoi pune pizza la copt.

Dorești un blat de pizza crocant, iată secretul italienilor

Cel mai bun blat pentru pizza este cel pe care îl pregătești tu acasă, dar pentru a obține un rezultat autentic, trebuie să ai în vedere câteva aspecte cruciale. Ei bine, italieni consideră că un blat de pizza reușit este crocant la exterior ci moale și pufos în interior. Iată cum poți obține un blat crocant, fără să îți arzi pizza.

Citește și: Cum se face sosul pentru pizza, de fapt. Secretul știut doar de italieni pentru un gust senzațional

Astfel, pentru a obține un blat crocant la exterior, un sfat util este să presari făină fină sau mălai mărunt peste hârtia de copt înainte de a pune aluatul de pizza, deoarece acest truc adaugă o textură crocantă și delicioasă crustei. Totodată, bucătării italieni recomandă utilizarea unui suc de roșii proaspăt, ideal dacă este preparat în aceeași zi în care faci pizza. Pe lângă gust, acesta are proprietatea de a înmuia aluatul și de a-l menține moale în interior, în timp ce păstrează crocantă crusta exterioară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *