Ce să presari peste vinete înainte de a le băga la cuptor. Ingredientul care le face mult mai bune. Doar bucătarii de top știu secretul

Află cum să prepari cele mai bune vinete la cuptor

Scris de: Oana Matei

22 Sep. 2023

Ce să presari peste vinete înainte de a le băga la cuptor. Ingredientul care le face mult mai bune. Doar bucătarii de top știu secretul

Vinetele sunt un ingredient delicios și versatil în bucătăria noastră și reprezintă un ingredient foarte gustos pentru mâncărurile cu legume sau cele vegetariene. Una dintre cele mai populare metode de gătire a vinetelor este salata de vinete coapte pe jar. Însă, există multe alte rețete delicioase din vinete. O rețetă foarte simplă este să pui felii de vinete la cuptor, pe care să presari un sos delicios preparat din ulei de măsline, usturoi și pătrunjel.

Cu ce să asezonăm vinetele înainte să le coacem la cuptor

Rețeta noastră de vinete la cuptor este poate una dintre cele mai simple și rapide rețete. Iată ce trebuie să faceți:

  • Începe prin amestecarea a trei linguri de ulei de măsline cu doi căței de usturoi tocați și o lingură de pătrunjel tocat. Se poate adăuga sare și piper după gust. Se amestecă bine până când sosul devine omogen.
  • În primul rând, vă sfătuim să alegeți vinete sănătoase, drăguțe și ferme, cu o culoare frumoasă și strălucitoare, fără defecte. Spălați bine vinetele, tăiați capetele și, cu un cuțit ascuțit, tăiați-le felii de 1/2 cm grosime. Lăsați-le la macerat în apă și sare timp de 30 de minute.
  • Scurgeți feliile de vinete și clătiți-le, uscați-le bine cu o cârpă curată.
  • Vinetele se așază pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Se presară sosul generos deasupra vinetelor, folosind o pensulă de bucătărie pentru a acoperi fiecare felie.
  • Puneți tava în cuptor încălzit la 200 de grade Celsius si coaceți vinetele timp de aproximativ 30 de minute, până devin aurii și moi. Acest proces va varia în funcție de dimensiunea și grosimea bucăților de vinete, așa că verificați-le periodic pentru a evita să le ardeți.
  • Pe vinetele fierbinți puteți presăra mozzarella rasă sau parmezan și le mai dați 5 minute la cuptor. Un deliciu!

Vezi și De ce se pune dovlecel în salata de vinete. Secretul pe care doar marii bucătari îl cunosc

Sosul de ulei de măsline, usturoi și pătrunjel transformă vinetele coapte la cuptor într-un preparat gourmet. Este o modalitate ușoară de a adăuga gust și aromă vinetelor și poate fi folosit pentru a completa orice fel de mâncare cu legume, iar cei care încearcă îl vor considera o adevărată delicatesă.

Vezi și De ce vinetele devin amare după gătit, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *