Ce să pui în apa florilor să reziste mai mult. Trucuri simple care le ajută să se mențină proaspete în vază

Scris de: Dana Cazacu

04 Nov. 2022

Ce să pui în apa florilor să reziste mai mult. Trucuri simple care le ajută să se mențină proaspete în vază

Pe lângă faptul că au o mireasmă îmbietoare, florile oferă locuinței noastre un aspect deosebit. În acest articol vei găsi o serie de trucuri simple cu ajutorul cărora, florile tale se vor menține proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Ce să pui în apa florilor să reziste mai mult? Ei bine, vei afla acest lucru citind ghidul de mai jos.

Trucuri care ajută florile să se mențină proaspete în vază

Cu siguranță, toată lumea își dorește ca florile din vază să se mențină frumoase și sănătoase pentru cât mai mult timp. Pentru ca acest lucru să fie posibil, înainte de a așeza florile în vas, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante.

Dacă abia ai primit sau cumpărat florile, înainte de a le așeza în vază este recomandat să împrospătezi tăietura tijei. Așadar, cu o foarfecă ascuțită taie aproximativ 2 cm din tijă. Este important ca tăietura să fie cât mai oblică, pentru a mări suprafața de absorbție.

Trandafirul, liliacul și alte flori cu tije lemnoase se zdrobesc la bază pe o porțiune de 4 – 5 centimetri. Apoi, cozile se opăresc în apă clocotită, după care se pun într-un lighean cu apă rece, unde se lasă cel puțin 30 de minute.

Ce să pui în apa florilor să reziste mai mult. Trucuri simple care le ajută să se mențină proaspete
Ce să pui în apa florilor să reziste mai mult. Trucuri simple care le ajută să se mențină proaspete

De asemenea, poți prelungi durata de viață a florilor dacă înainte de a le pune în vaza cu apă le ții în frigider vreme de câteva ore. Totodată, poți menține florile proaspete pulverizând apă pe ele.

În cazul florilor de crini, dacă îndepărtezi vârfurile galbene din interiorul lor procesul de polenizare va fi întrerupt. Astfel, ele vor rezista pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ce să pui în apa florilor să reziste mai mult

Ce să pui în apa florilor să reziste mai mult? În caz că nu știați, florile rezistă mai mult timp dacă în apă se adaugă câteva picături de acid boric sau o jumătate de aspirină. În schimb, câteva picături de oțet sau un praf de sare de bucătărie ar putea menține apa din vază proaspătă mai mult timp.

În cazul trandafirilor, garoafelor și crizantemelor, zahărul poate ajuta la prelungirea duratei de viață. Pentru fiecare litru de apă, pune 100 grame zahăr, conform specialiștilor. Pe de altă parte, poți stimula deschiderea bobocilor adăugând adăugând o linguriță de zahăr în apa din vază.

Alte trucuri utile

Dacă înainte de a le pune în vas florile încep să dea semne de ofilire, atunci le poți aplica un tratament de înviorare. Cum trebuie să procedezi? Umple un lighean cu apă rece, scufundă florile și lasă-le acolo măcar o oră.

Dacă nu vrei ca tijele să putrezească, este absolut necesar să schimbi apa din vază zilnic. De asemenea, este recomandat să speli partea tijei care a stat în apă și reîmprospătezi tăietura.

9.6 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.