Ce să pui în cafea ca să nu mai fie așa amară. Ingredientul banal care se găsește în orice bucătărie

Nu va mai fi nevoie să adaugi zahăr

Scris de: Daoud Andra

20 Jan. 2023

Ce să pui în cafea ca să nu mai fie așa amară. Ingredientul banal care se găsește în orice bucătărie

Cafeaua este băutura cu care mulți oameni aleg să își înceapă ziua. Indiferent că este făcută la ibric, la filtru sau la espressor, aceasta are un gust amar mai puternic sau mai slab, în funcție de soiul de cafea. Pentru a neutraliza acest gust amar, mulți oameni folosesc zahăr și lapte, însă ingredientul care îl elimină cel mai eficient este cu totul altul. Ce să pui în cafea ca să nu mai fie așa amară.

Din ce motiv este cafeaua amară

Dacă ești un iubitor de cafea și nu trece nicio zi fără să consumi această băutură, probabil ai observat că unele tipuri de cafea au un gust mai amar decât altele. Factorul care influențează cel mai mult gustul cafelei este gradul de prăjire a boabelor. Cu cât acestea sunt prăjite mai mult, cu atât cafeaua va avea un gust mai amar.

Potrivit experților, o cafea bună nu trebuie să fie amară, dimpotrivă. Aceasta trebuie să aibă un gust puternic, dar plăcut, fără să fie nevoie să o amesteci cu zahăr sau cu lapte. Dincolo de gradul de prăjire a boabelor, gustul cafelei este influențat și de soiul acesteia.

Citește și: Ce să pui în cafea pentru a fi mai aromată, de fapt. Ingredientul banal care îi dă un gust special

Cele mai des întâlnite sortimente de cafea de la noi sunt Arabica și Robusta. Prima dintre acestea este mai aromată și mai delicată, având adesea note fructate. De asemenea, cafeaua Arabica are un conținut natural de zahăr de 2 ori mai mare decât Robusta și nu mai este nevoie să o îndulcești suplimentar.

Ce pui în cafea ca să nu mai fie așa amară
Cu ce poți înlocui zahărul din cafea

Ce să pui în cafea ca să nu mai fie așa amară

Ingredientul care neutralizează cel mai bine gustul amar al cafelei nu este zahărul, așa cum am fi tentați să credem, ci sarea. Sodiul este un ingredient care echilibrează perfect gustul acestei băuturi, eliminând aroma amară și dându-i un gust dulceag și o textură plăcută. Data viitoare când prepari cafeaua, adaugă un praf de sare înainte de a o savura, în loc de zahăr.

Un alt ingredient care sporește aroma cafelei și o face să fie mai dulce și mai parfumată este scorțișoara. Adaugă un vârf de cuțit de scorțișoară când cafeaua este încă fierbinte și nu va mai fi nevoie să pui zahăr în cafea. Amestecă bine și savurează băutura ca atare sau cu lapte.

De asemenea, ai grijă să nu o lași pe foc prea mult timp, pentru că poate deveni foarte amară. Dacă prepari cafea la ibric, este nevoie să o lași să fiarbă doar până când dă în clocot. Cafeaua, fie că este proaspăt măcinată sau nu, are nevoie doar să fie infuzată cu apă fierbinte, pentru a-și dezvălui aroma.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
8.5 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *