Ce să pui în clătite în loc de ouă. Rețeta de post care te va cuceri, ies galbene și delicioase - Ego.ro

Ce să pui în clătite în loc de ouă. Rețeta de post care te va cuceri, ies galbene și delicioase

Iată cum se obțin cele mai bune clătite de post!
Ce să pui în clătite în loc de ouă. Rețeta de post care te va cuceri, ies galbene și delicioase

Ai pofte de niște clătite delicioase? Dacă ții post, însă, învaţă să le prepari după această reţetă simplă. Poate că nu știai, dar acest desert minunat se poate face și fără ouă. Vor ieși la fel de galbene și delicioase. Află în continuare ce trebuie să adaugi ca să le dai culoare și gust!

Cum să prepari cele mai delicioase clătite de post

De regulă, clătitele au în compoziție ouă, însă în perioadele de post, mulți dintre credincioși nu consumă aceste produse de origine animală. Totuși, află că acest desert îndrăgit se poate face și fără aceste ingrediente.

Cu toate că nu conțin ouă, clătitele noastre de post sunt la fel de galbene și delicioase. Asta datorită turmericului. Acest produs va da culoare clătitelor, astfel că cei care le vor gusta nici nu își vor da seama că ouăle lipsesc din compoziție. Hai să vedem care sunt și celelalte ingredientele necesare și cum se prepară minunatele clătitele de post.

Rețetă de clătite de post

Ingrediente

  • 250 de g de făină
  • două pliculețe de zahăr vanilinat
  • un sfert de linguriță de sare
  • un vârf de linguriță de turmeric
  • 500 de ml de apă minerală
  • 50 de ml de ulei

Citește și Ce să adaugi în clătite pentru un plus de savoare. Ingredientul secret care le face pufoase de se topesc în gură!

Mod de preparare

Mai întâi, vom amesteca într-un bol încăpător făina, zahărul vanilinat, sarea și turmericul, după care vom adăuga treptat apa minerală. Amestecăm bine cu ajutorul unui tel până se încorporează toate ingredientele.

După ce am obținut o compoziție omogenă, punem și uleiul și continuăm să amestecăm. La final, ar trebui să obținem un aluat potrivit de gros. Acum, pregătim tigaia pentru a prăji clătitele.

Lăsăm tigaia la încins, ulterior dăm focul la mic. Ungem tigaia cu puțin ulei, apoi turnăm un polonic de compoziție și așteptăm să se gătească clătita. Ea se lasă pe foc circa un minut pe fiecare parte, însă acest lucru depinde de tigaie și de aragazul fiecăruia.

Este foarte important să nu întoarcem clătita prea repede, pentru că aceasta s-ar putea rupe. După ce am pregătit toate clătitele, urmează umplerea acestora cu dulceață sau gem. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Cât se poate ține aluatul de clătite la frigider. După câte zile nu mai este bun, de fapt. Nu îl mai folosi sub nicio formă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
8.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *