Ce să pui în clătitele de post pentru a fi mai pufoase. Ingredientul care nu trebuie să lipsească, așa vor ieși fine și fragede

Reprezintă un desert perfect pentru perioada postului
Ce să pui în clătitele de post pentru a fi mai pufoase. Ingredientul care nu trebuie să lipsească, așa vor ieși fine și fragede

Suntem în perioada postului Paștelui, iar oamenii caută tot felul de rețete de post, care să nu necesite prea mult timp în bucătărie. Dacă ți s-a făcut poftă de ceva dulce și majoritatea deserturilor pe care le știi conțin fie lapte, fie ouă, îți spunem mai jos ceva foarte bun și ușor de făcut: clătite de post.

Cum să faci clătite pufoase de post. Rețeta simplă

Pentru cei care țin post, clătitele pufoase sunt desertul ideal din această perioadă. Pot fi servite cu gem sau alte umpluturi, în funcție de preferințe. Dacă rețeta clasică de clătite conține ouă și lapte, îți spunem mai jos cum să le pregătești astfel încât clătitele să fie de post.

Ingredientele necesare: 300 de grame de făină albă, 500-600 ml de apă minerală, trei linguri de ulei de floarea soarelui, o linguriță de sare, o linguriță de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, coaja de la o lămâie sau portocală.

Citește și – Gogoși de post, rețeta simplă. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat pentru a ieși pufoase și aromate

Cum se prepară clătitele de post

Mai întâi se pune făina într-un bol mai mare. Se adaugă cele două tipuri de zahăr și lingurița de sare. Se amestecă foarte bine. Ulterior se adaugă peste acest amestec mai întâi apa minerală, apoi uleiul treptat. Totul în timp ce amesteci încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe. Cantitatea de apă variază în funcție de cantitatea de făină folosită. Aluatul final trebuie să fie fluid, dar destul de consistent astfel încât clătitele să nu se rupă.

Pentru a te asigura că vor ieși foarte pufoase, consistența aluatului obținut trebuie să fie asemănătoare cu cea de smântână grasă. La final, în timp ce se amestecă compoziția, se adaugă coaja de lămâie sau portocală. Acestea dau un plus de aromă și savoare clătitelor.
Cum se coc clătitele de post? Folosește o tigaie antiaderentă pe care o încingi foarte bine și pui un strop de ulei. Apoi întinzi pe toată suprafața cu ajutorul unui șervețel de hârtie. Felul în care clătitele sunt preparate termic influențează foarte mult gustul final al acestora.

Toarnă cu ajutorul unui polonic aluatul în fir subțire și învârte tigaia circular pentru ca aluatul să fie distribuit în strat uniform. Nu întoarce clătita până când nu se coace bine pe o parte. Folosește o linguriță pentru a ridica foarte puțin din clătite pentru a verifica dacă s-a rumenit.

Pe măsură ce clătitele sunt gata se așază teacă pe o farfurie, una peste cealaltă, și se acoperă cu o altă farfurie. Apoi, la final, se întorc toate pentru ca cea mai caltă să ajungă în partea de jos.

La final se umplu cu gem de căpșuni, vișine, caise, miere și nucă sau orice altceva de post, în funcție de preferințe.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *