Secretul celor mai pufoase clătite de post. Ce să adaugi pentru a ieși delicioase, rețeta simplă te va cuceri pe loc

Sunt ușor de făcut și au o aromă deosebită

Scris de: Daoud Andra

04 Apr. 2024

Secretul celor mai pufoase clătite de post. Ce să adaugi pentru a ieși delicioase, rețeta simplă te va cuceri pe loc

Clătitele se numără printre deserturile iubite atât de cei mici, cât și de cei mari. Sunt ieftine și ușor de făcut și ne putem bucura de savoarea lor în orice perioadă a anului. Cum faci cele mai pufoase clătite de post? Iată cu ce poți înlocui laptele și ouăle!

Rețetă simplă de clătite de post

Chiar dacă suntem în Postul Paștelui, ne putem bucura în continuare de anumite deserturi, dacă adaptăm rețeta. Clătitele se numără printre preparatele dulci ușor de făcut atât în varianta de dulce, cât și în varianta de post, iar dacă ții cont de câteva trucuri, vor ieși pufoase și aerate de fiecare dată.

Pentru a prepara clătite de post, trebuie să renunți la ouăle din compoziție, precum și la lapte. Poți folosi, în schimb, diverse alte ingrediente pentru a le da o aromă aparte.

Citește și: Cea mai simplă rețetă de gogoși de post. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, recomandarea făcută de chef Sorin Bontea

Ingrediente:

  • 500 ml apă minerală
  • 300 g făină
  • 3-4 linguri ulei de cocos
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie sau un plic zahăr vanilat
  • coajă de lămâie sau de portocală

Mod de preparare

Într-un bol, se amestecă apa minerală, uleiul de cocos, făina, un praf de sare și zahărul vanilat sau esența. Se poate folosi telul sau mixerul, pentru ca aluatul să fie omogen și să nu aibă cocoloașe. Se lasă aluatul timp de o jumătate de oră la frigider, după care se pot coace clătitele.

Într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei, se pune câte un polonic de compoziție și se înclină tigaia, astfel încât aluatul să fie distribuit uniform. Se rumeșete fiecare clătită pe ambele părți timp de câteva minute.

Citește și: Sarmale de post ca la bunica. Ce trebuie neapărat să adaugi în oală. Ingredientul care le dă un gust desăvărșit

După ce sunt gata, clătitele se pun pe o farfurie. Trucul pentru a se păstra pufoase și moi cât mai mult timp este ca, după ce pui o clătită fierbinte deasupra, să întorci stratul de clătite, astfel încât ultima să fie jos. În acest fel, se va face condens, iar clătita va rămâne moale și pufoasă. Se repetă procedeul după fiecare clătită adăugată.

Clătitele de post pot fi servite cu miere, cu dulceață, gem sau alte creme tartinabile de post. De asemenea, se pot prepara și în varianta simplă, fără arome, pentru a fi servite alături de umpluturi sărate. În acest caz, vom renunța la vanilie și la coaja de citrice din aluat, iar în loc de ulei de cocos, vom folosi ulei de floarea soarelui. Clătitele simple pot fi umplute cu spanac, cu ciuperci, cu tofu sau cu alte creme vegetale, în perioadele de post. Când nu este post, clătitele sărate pot fi servite cu cremă de brânză.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *