Cea mai simplă rețetă de gogoși de post. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, recomandarea făcută de chef Sorin Bontea

Cât de ușor se fac

Scris de: Daoud Andra

25 Mar. 2024

Cea mai simplă rețetă de gogoși de post. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, recomandarea făcută de chef Sorin Bontea

În perioada postului, ne putem bucura în continuare de anumite preparate delicioase, precum gogoșile, cu condiția să adaptăm rețeta. Chef Sorin Bontea a împărtășit cu cei care îl urmăresc cea mai simplă rețetă de gogoși de post. Ai nevoie doar de câteva ingrediente la îndemână.

Chef Sorin Bontea a împărtășit cea mai simplă rețetă de gogoși de post

Postul Paștelui a început în urmă cu o săptămână și se încheie pe data de 4 mai. Este cel mai lung și mai dificil post din timpul anului, astfel că pentru cei care îl țin poate fi o adevărată provocare să îl ducă până la capăt. Dacă la unele alimente și preparate trebuie să se renunțe complet în aceste 7 săptămâni, există și rețete care pot fi adaptate, astfel încât să ne bucurăm de ele în varianta de post.

Citește și: Ce să adaugi în aluatul de post ca să iasă pufos. 3 trucuri la care apelează marii bucătari

Una dintre aceste rețete este cea de gogoși. Există mai multe variante pentru a face acest preparat de post, însă cea mai simplă include ingrediente la îndemână. Chef Sorin Bontea a împărtășit cu fanii lui de pe rețelele de socializare o rețetă de gogoși de post, preluată de la mama unui prieten de-ai săi. Ingredientele de care ai nevoie sunt:

  • 1 kg făină
  • 750 ml apă
  • 35 g drojdie proaspătă
  • 4 linguri zahăr
  • 1/2 lingură sare
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră (opțional)
Gogoșile preparate de Sorin Bontea

Cum se prepară, pas cu pas

Pentru a face aluatul, se amestecă toate ingredientele într-un bol. Se lasă la dospit până când aluatul și-a dublat volumul, după care se întinde pe blatul pudrat cu făină din belșug.

Citește și: Ce trebuie să adaugi în gogoși ca să fie mari și pufoase. Vor ieși exact ca la patiserie, rețeta și pașii de urmat

Foaia de aluat trebuie să aibă aproximativ 2 cm grosime. Se taie gogoșile cu cuțitul sau cu gura unui pahar, pentru a obține forme rotunde. Se mai lasă puțin la crescut, după care se prăjesc gogoșile în ulei încins, până când se rumenesc pe ambele părți.

Se scot pe un platou tapetat cu hârtie de bucătărie, pentru ca aceasta să absoarbă excesul de ulei. După ce s-au răcit, gogoșile de post pot fi savurate ca atare, pudrate cu zahăr sau umplute cu diverse sortimente de gem sau dulceață.

Există mai multe rețete de gogoși de post, unele dintre ele cu suc de portocale în loc de lapte. Vezi aici cu ce poți să înlocuiești ouăle sau laptele din gogoși pentru a ieși pufoase!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *