Ce să pui în grișul cu care faci găluștele. Ingredientul care le face mai pufoase și mai gustoase

Trucul cu care nu vei mai da greș niciodată, atunci când vrei să prepari supă cu găluște.
Ce să pui în grișul cu care faci găluștele. Ingredientul care le face mai pufoase și mai gustoase

Unul dintre cele mai apreciate preparate atunci când vine vorba de supe și cirobe este supa de găluște. Deși nu este o rețetă complicată, adesea cele mai multe dificultăți le întâmpinăm atunci când facem găluștele. Gospodinele cu experiență au însă un truc genial care te va ajuta să faci găluște pufoase, gustoase și cu o textură perfectă. Secretul constă în adăungarea unui ingredient în griș.

Ce să pui în grișul cu care faci găluștele

Supa de găluște face parte din meniul românilor în orice sezon. Indiferent de anotimp, o supă de găluște poate fi tot ce aveai nevoie pentru a-ți încânta papilele cu gustul său plin de savoare. Însă chiar dacă este o rețetă destul de comună, supa de găluște adesea poate reprezenta o adevărată provocare pentru unele gospodine, întrucât de multe ori biluțele aurii de griș nu ies așa cum ar trebui.

Însă pentru ca la final să obții găluște aspectuoase şi foarte gustoase, bucătarii cu experiență recomandă să adăugăm în griș două sau trei lingurițe de mălai de bună calitate.

Citește și: Găluște cu prune. Ingredientul secret pe care să îl adaugi ca să iasă delicioase

Secretul bunicilor pentru găluște aurii și pufoase

Foarte multe gospodine se plâng de faptul că ies găluștele tari, că nu sunt foarte gustoase și nici nu au culoarea aurie pe care o vedeam în copilărie la bunicile noastre. În primul rând contează foarte mult calitatea grișului. Este important ca acesta să aibă o granulație uniformă deoarece altfel riști ca unele găluște să iasă moi, iar altele tari. Există unele rețete care spun că se adaugă praf de copt în aluatul găluștelor, în timp ce în altele se recomandă să pui vegeta sau delikat.

Pentru 6 găluște de griș pufoase, așa cum le făcea bunica, ai nevoie de 2 minute ca timp de prepare și alte 10 minute pentru gătire.

Ingrediente:

  • un ou de 70 g (trebuie cântărit cu tot cu coajă)
  • 70 g griș (cu recomandarea de mai sus, să aibă granulație uniformă)
  • praf de sare

Prepararea găluștelor este foarte simplă. Se bate oul întreg cu furculița, se adaugă treptat grișul (câte o linguriță) și se omogenizează compoziția după fiecare tranșă adăugată. În mod normal, după ce ai adăugat jumătate din cantitatea de griș, poți pune și sarea. Secretul este ca sarea să nu fie pusă de la început pentru că riscăm ca oul să se lichefieze.

După ce s-a incorporat grișul, compoziția se lasă 10 minute „la odihnit”. Așa, compoziția devine mai legată, mai densă deoarece grișul absoarbe umiditatea din ou și se umflă.

Este important ca atunci când punem găluștele la fiert, supa să fie fierbinte. Găluștile se adaugă în supa care fierbe cu lingura înmuiată în prealabil în supă.

Acestea se fierb aproximativ 10 minute, după care se stinge focul și se mai lasă încă 10 minute la abur sub capac. Găluștele sunt gata atunci când observi că s-au umflat și s-au ridicat la suprafață.

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
8.3 54 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *