Supa cu găluște este una dintre cele mai apreciate din bucătăria românească. Se face ușor, din ingrediente la îndemână, iar dacă ții cont de câteva trucuri, obții un preparat savuros, ideal pentru masa de prânz. Cum faci ca găluștele să nu se rupă în oală și să nici nu iasă prea tari? Secretul care le face să fie perfecte.
Pentru o supă cu găluște cu un gust precum cel din copilărie ai nevoie de carne de pasăre și multe legume. Ideal este să folosești pui de țară, însă dacă nu ai, poți utiliza și carne din comerț, de calitate. Alege bucățile cu oase și piele, precum spatele, gâtul, aripile, și pune-le la fiert, la foc mic. Adună spuma care se formează la suprafață, iar când aceasta nu mai apare, adaugă legumele.
Folosește rădăcinoase întregi, curățate de coajă. Acestea dau gust supei și vor fi scoase ulterior din oală. Țelina, morcovul, păstârnacul, ceapa și rădăcina de pătrunjel nu trebuie să lipsească de la supa cu găluște. Lasă legumele și carnea să fiarbă la foc mic, până când aceasta din urmă începe să se desprindă de pe oase.
Ultimul pas este prepararea găluștelor. Majoritatea gospodinelor le fac din trei ingrediente: griș, ouă și un praf de sare. Pentru ca găluștele să iasă pufoase și să se umfle, poți adăuga în compoziție și un vârf de bicarbonat de sodiu.
Secretul pentru ca găluștele să rămână întregi și să nu se sfărâme în oala cu supă este însă altul: uleiul. Pentru fiecare ou folosit, se adaugă o lingură de ulei, astfel încât compoziția să fie legată și cremoasă. Iată cum faci găluștele perfecte!
Citește și: De ce găluștele nu ies moi și pufoase. Testul pe care multe gospodine nu îl trec