Ce să pui în loc de griș la aluatul găluștelor. Așa vor ieși ieși mereu pufoase și fragede. Nu vei mai da greș

Rețeta absolut delicioasă
Ce să pui în loc de griș la aluatul găluștelor. Așa vor ieși ieși mereu pufoase și fragede. Nu vei mai da greș

Ce să pui în loc de griș la aluatul găluștelor. Găluștele sunt un preparat delicios ce se pot consuma sub diferite forme. Rețetele sunt și ele nenumărate, iar de multe ori pot reprezenta o adevărată provocare pentru gospodine. Pentru a face găluște îți trebuie dexteritate, însă există și o alternativă la cele clasice făcute din griș. Dacă respecți această rețetă, garantat găluștele tale vor ieși fragede și pufoase.

Ce să pui în loc de griș la aluatul găluștelor

Deși cele mai multe gospodine folosesc griș pentru a face găluște, există și alte rețete care oferă un gust delicios acestui preparat. Una dintre ele presupune ca la aluatul lor să fie folosit piureul de cartofi cu adaos de ouă și amidon.

Respecâtând această rețetă, găluștele își vor păstra forma, nu se vor desface atunci când sunt fierte, iar la final vor arăta ca niște cartofi noi fierți. În plus, gustul lor va fi absolut delicios.

Rețeta nu este deloc complicată. Pentru a o pune în practică ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • cartofi – 500 de grame
  • amidon de cartofi – 4 linguri
  • un ou
  • sare după gust
  • mărar proaspăt – 2-3 crenguțe

Opțional poți adăuga 2-3 linguri de smântână sau unt.

Cum se prepară găluștele din cartofi cu verdeață

Primul pas este pregătirea ingredientelor necesare. Se curăță cartofii, se taie în jumătăți sau felii mari și se pun într-o cratiță. Se toarnă apă cât să acopere cartofii.

Pune oala pe foc la flacără mare până când ajunge la punctul de fierbere. Apoi redu focul la mediu și lasă cartofii să fiarbă circa 20-30 de minute, până când se înmoaie.

După ce ai scurs bine apa, cartofii trebuie zdrobiți. Se bate un ou și se adaugă amidon de cartofi și sare.

Mărarul spălat și uscat trebuie tocat marunt și adăugat în piureul de cartofi. Poți păstra puțin mărar și pentru servire.

Amestecă bine până când aluatul devine gros, moale și ușor de format în bile.

Următorul pas este să îți umezești mâinile și să formezi găluștele sub formă de bile mici (găluștele pot fi făcute în orice formă).

După care se toarnă aproximativ 2 litri de apă într-o cratiță, se pune la foc maxim și se aduce la punctul de fierbere. Pune ușor găluștele de cartofi în apă clocotită și lasă-le să se gătească timp de aproximativ 5 minute.

Scoate găluștele din apă și pune-le pe o farfurie. Peste preparatul gata făcut se pune smântână sau unt și mărarul tocat.

Găluștele din cartofi se servesc fierbinți, imediat după gătire.

Poftă bună!

Citește și: „Secretul bunicilor pentru găluște aurii și pufoase. Ingredientul special pe care trebuie să îl pui în compoziție

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
8.2 36 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *