Ce să pui în maioneză în loc de ouă. Iese foarte gustoasă și cu puține calorii

O alternativă pentru cei care țin Postul Crăciunului
Ce să pui în maioneză în loc de ouă. Iese foarte gustoasă și cu puține calorii

Sunt multe persoane care nu mănâncă de dulce în cele 40 de zile din Postul Crăciunului, așa că există alte alternative de preparate pe care le pot savura în perioada respectivă. Una dintre acestea o reprezintă maioneza de post fără ou, făcută din pufuleți. Da, ați auzit bine! Dacă vreți să experimentați o rețetă inedită și gustoasă, o puteți încerca acasă. Se prepară rapid și simplu!

Maioneză de post din pufuleți

Maioneza de post din pufuleți poate fi gătită în postul Crăciunului și este extrem de sățioasă. Această rețetă este ușor de pregătit și nu e deloc costisitoare. Fiind lipsită de ingrediente de origine animală, maioneza din pufuleți se potrivește persoanelor care țin post sau au o dietă vegană. Nu aveți nevoie de multă îndemânare în bucătărie pentru a o prepara. Iată cum se face această maioneză din pufuleți!

Citește și: Maioneză rapidă la blender. Cât ulei se adaugă și de ce ingrediente mai ai nevoie pentru a ieși perfectă

Ingrediente:

  • 1 pachet de pufuleți (aproximativ 100 g)
  • 200 ml ulei vegetal
  • 1 lingură de muștar
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

Se zdrobesc pufuleții până când obții o pudră fină. Aceasta va deveni baza secretă pentru textura ușoară a maionezei de post. Separat, într-un blender, adaugă pudra de pufuleți, uleiul vegetal și muștarul.

Se mixează la viteză medie până când compoziția devine cremoasă și omogenă. Treptat, se adaugă și sucul de lămâie și continuă să mixezi până când maioneza capătă o consistență pufoasă.  Se adaugă sare și piper după gust, dar puteți adăuga și alte condimente pentru a-i da un plus de savoare.

După ce ați pregătit maioneza, aceasta se pune într-un borcan sau recipent etanș, apoi refrigerază pentru cel puțin o oră înainte de servire. Se poate consuma alături de legume proaspete sau chiar cartofi prăjiți

Citește și: Ce să adaugi în salata orientală de post ca să iasă gustoasă. Ingredientele care nu trebuie să lipsească din farfurie, îi dau un plus de savoare

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *