Ce să pui în must ca să nu fermenteze rapid. Cele mai cunoscute metode folosite de gospodinele de la țară

Ce sa pui in must ca sa nu fermenteze

A sosit toamna, anotimpul în care se culeg strugurii și se face mustul, o băutură extrem de delicioasă și bogată în vitamine. Cu toate că este foarte gustoasă și apreciată în România și nu numai, mulți nu știu să o facă corect. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în must ca să nu fermenteze rapid!

Secretul gospodinelor de la țară. Iată ce să pui în must ca să nu fermenteze rapid

A venit sezonul mustului, așa că iubitorii acestei băuturi delicioase au toate motivele de bucurie. Mustul nu numai că este extrem de gustos și răcoros, dar acesta conține și numeroase vitamine bune pentru organismul nostru.

Cu toate că mulți români îl prepară, puțini sunt cei care știu să-l facă corect ca să reziste testului timpului. Ei bine, tu știi ce să pui în must ca să nu fermenteze rapid? Mai jos îți vom prezenta cele mai cunoscute metode folosite de gospodinele de la țară:

  • Conservarea cu aspirină

Una dintre cele mai cunoscute metode de conservare a mustului este cea cu aspirină. Pentru această tehnică, vei avea nevoie, bineînțeles, de o tabletă de aspirină netamponată la un litru de must proaspăt și bine stors, care nu a intrat încă în fermentație.

După ce ai totul pregătit, dizolvă aspirinele în must și pune lichidul la fiert pentru circa cinci minute. Ulterior, ia băutura de pe foc, las-o să se răcească puțin și toarn-o peste restul de must, după care amestecă bine

  • Conservarea cu hrean

O altă metodă folosită des de gospodinele de la țară este aceea cu hrean. Tot ceea ce trebuie să faci este să treci rădăcinoasa prin răzătoarea mică și să o amesteci cu must.

După ce ai făcut acest lucru, toarnă mustul într-o damigeană de 50 de litri. Potrivit gospodinelor experimentate, se pun 100 de grame de hrean ras la 10 litri de must. Atenție, însă, înainte de a turna băutura în sticle, aceasta se lasă circa 14 zile la conservat.

Rețeta celui mai delicios must

Și acum, după ce am aflat ce să pui în must ca să nu fermenteze rapid, hai să vedem cum se obține, de fapt, cel mai delicios must. Mai întâi de toate, se iau strugurii proaspeți și se spală foarte bine cu apă într-un coș de nuiele, dacă ai foarte mulți, sau într-un vas de bucătărie cu sită.

Ulterior, se ia fiecare bob de strugure și se îndepărtează atent codițele. Mai departe, se zdrobesc boabele de struguri cu un zdrobitor special sau cu mâna.

După aceea, se presează bine strugurii cu ajutorul unei prese speciale sau manual, pentru a scoate din ei tot lichidul. Ulterior, zeama se fierbe cu zahăr într-un vasul emailat, timp de circa 60 de minute.

În tot acest timp, însă, lichidul se amestecă încontinuu și se îndepărtează spuma de deasupra cu ajutorul unei spatule. După ce s-a scurs o oră, mustul se lasă să se răcească, apoi se toarnă în sticle sterilizate, care se închid ermetic. Atenție! Este foarte important ca recipientele să fie dezinfectate foarte bine, pentru ca mustul să nu fermenteze.

Te-ar mai putea interesa și Cum faci cea mai bună dulceață de struguri. Ingredientul care îi dă un gust unic, nu ai nevoie de altă rețetă!

Cum să faci must fără fierbere

Acum, îți prezentăm o rețetă mai simplă de must, fără fierbere. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui strugurii zdrobiti într-un recipient și să aștepți câteva ore.

Ulterior, trebuie să strecori lichidul și să-l pui în recipiente de sticlă. Acesta nu se consumă imediat și se lasă timp de câteva zile într-un loc răcoros, astfel încât mustul tulbure să se limpezească.

Te-ar mai putea interesa și Când se culeg strugurii. Primele semne că fructele s-au copt. Sfatul de aur al agricultorilor pentru un vin delicios și parfumat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…