Ce să pui în piure în loc de lapte sau unt. Iese pufos și gustos așa

Rezultatul va fi delicios

Scris de: Daoud Andra

16 Jan. 2023

Ce să pui în piure în loc de lapte sau unt. Iese pufos și gustos așa

Piureul de cartofi este una dintre garniturile preferate ale românilor. Se face ușor și rapid, ingredientele sunt unele la îndemână și se potrivește cu aproape toate tipurile de carne. Pentru a obține un rezultat delicios, trebuie să ții cont de câteva trucuri. Iată ce să pui în piure în loc de lapte sau unt, pentru a fi pufos.

Trucuri pentru a obține cel mai bun piure

Pentru a obține un piure perfect, trebuie să ții cont de anumite aspecte. În primul rând, cartofii pe care îi folosești sunt foarte importanți. Pentru piure sunt ideali cartofii albi, deoarece au un conținut mai ridicat de amidon. Aceștia se curăță, se spală, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare.

Dacă vrei să obții un piure mai dens și mai sățios, fierbe cartofii întregi, în coajă. După ce au fiert, îi poți curăța, zdrobi și amesteca cu celelalte ingrediente. Peste cartofii fierți se pun de obicei unt și lapte, pentru a obține un piure delicios. Însă dacă vrei varinta vegetală, poți obține același rezultat folosind un alt ingredient.

Citește și: Cât unt se pune la piure, de fapt. Așa va ieși pufos și aerat, trucul secret al gospodinelor iscusite

Ce să pui în piure în loc de lapte sau unt

În perioadele de post sau dacă ești vegetarian, poți înlocui laptele și untul cu margarină sau cu smântână lichidă vegetală. Aceste ingrediente fac piureul să fie pufos și sățios și nu schimbă gustul preparatului final. Pentru a aduce piureul la consistența dorită, adaugă din apa în care au fiert cartofii.

După ce au fiert cartofii, păstreză o cană din apa respectivă, restul o poți arunca. Zdrobește cartofii și adaugă smântâna vegetală sau margarina, apoi omogenizează. Pune din apa în care au fiert cartofii, până aduci piureul la consistența dorită. Adaugă sare și piper după gust și este gata. Ține cont că trebuie să folosești o ustensilă pentru piure, nu mixerul, blenderul sau robotul de bucătărie.

Ce să pui în piure în loc de lapte sau unt
Ingredientele vegetale pot înlocui laptele și untul în piure

De ce să nu folosești mixerul atunci când faci piure

Cartofii au un conținut ridicat de amidon, iar acesta poate influența consistența preparatului final, în funcție de cum pregătești piureul. Dacă folosești mixer sau blender, vei activa amidonul, iar piureul va avea o consistență elastică și gumată, nu una cremoasă și pufoasă, așa cum este de dorit.

Citește și: Secretul celui mai cremos și pufos piure de cartofi. Nu ai nevoie de lapte sau unt

Pentru a obține un piure cremos și delicios trebuie să ții cont și de tipul cartofilor pe care îi folosești. Ideali sunt cartofii albi, pentru că au un conținut mai ridicat de amidon față de cei roșii, de exemplu. Nu prepara niciodată piure din cartofi noi, pentru că vor deveni sfărâmicioși atunci când îi fierbi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
7.1 112 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *