Gospodinele scot un as din mânecă atunci când te aștepți mai puțin. Ei bine, dacă și tu faci primii pași în bucătărie și încă nu ești familiarizată cu toate secretele pe care mama sau bunica ta le folosesc, poți învăța un truc util și de la noi. Astfel, pentru a aduce un strop de culoare în bucătăria ta și pentru a crea o saramură de conopidă roz, nu ai nevoie de ingrediente exotice sau tehnici complicate, iar noi îți vom dezvălui un truc care cu siguranță îți va bucura vederea, dar și gustul.
De multe ori, prima impresie contează enorm în experiența noastră culinară. Aspectul unei mâncări poate fi atât de important încât poate influența profund apetitul nostru. De fapt, aspectul și aroma unui preparat sunt adesea primele lucruri care ne atrag atenția și ne determină să decidem dacă vrem sau nu să gustăm din el.
Atunci când o mâncare are un aspect neobișnuit sau nu emană un miros plăcut, s-ar putea să fie dificil să ne stârnească curiozitatea că să o încercăm, indiferent de gustul ei. Cel mai probabil nici nu ne vom atinge de farfurie.
Astfel, simțurile noastre, în special văzul și mirosul, au un impact semnificativ asupra experienței noastre gastronomice și pot influența decisiv dacă vom gusta sau nu dintr-un preparat culinar. Așa că avem o soluție pentru tine. O soluție care va contribui la aspectul murăturilor tale.
Citește și: Rețeta secretă de conopidă murată la borcan. Ingredientul care o colorează frumos și îi dă un gust aparte
Cu siguranță, am observat, la un moment dat, cum unele gospodine reușesc să ofere murăturilor, în special conopidei, o nuanță delicată de roz. Acest efect poate fi realizat prin intermediul unui truc simplu: adăugarea de bucăți de sfeclă în saramură. Astfel, vei obține o culoare cu adevărat uimitoare.
Vezi și: De ce să pui frunze de vișin deasupra murăturilor. Secretul știut de puține gospodine
Mai mult decât atât, nuanța de roz poate varia în intensitate în funcție de cantitatea de sfeclă utilizată. Prin urmare, este o idee excelentă să încerci acest truc în două borcane separate și să alegi nuanța pe care o preferi. Este important de menționat că bucățile de sfeclă nu vor afecta în niciun fel gustul conopidei murate, astfel că te poți bucura de aspectul și aroma lor delicioase în același timp.
Ingrediente
Te poate interesa și: Ce să presari peste conopidă înainte de a o pune la murat. Ingredientul care face diferența, murăturile nu se vor strica
Saramură
Mod de preparare