Ce să pui în zacuscă la final ca să reziste toată iarna. Așa nu se va strica deloc, iar gustul e demențial

Secretul pentru o zacuscă ca la carte!
Ce să pui în zacuscă la final ca să reziste toată iarna. Așa nu se va strica deloc, iar gustul e demențial

În timpul sezonului rece, zacusca este nelipsită din cămara fiecărui român. De-a lungul timpului, acest preparat făcut din legume a devenit extrem de popular la noi în țară datorită gustului său irezistibil. Însă, pentru ca zacusca să reziste toată iarna, gospodinele apelează la un truc. Află ce să pui în borcane pentru ca preparatul delicios să nu se strice.

Cum să prepari o zacuscă ca la carte

Zacusca este, fără doar și poate, unul dintre cele mai iubite preparate de la noi din țară, mai ales în timpul sezonului rece. De regulă, zacusca se face din legume.

Însă, nu puține sunt dățile în care observăm că preparatul s-a stricat în borcane. Pentru a evita acest lucru, este important să ţinem cont de acest sfat. Se pare că majoritatea gospodinelor obișnuiesc să adauge în borcane un ingredient secret.

Ce ar trebui să adaugi în zacuscă. Gospodinele au dezvăluit secretul

Pentru ca zacusca să reziste toată iarna ar trebui să adaugi puțin ulei. Mare atenție însă, acest lichid se pune la final, deasupra preparatului.

Celelalte ingrediente necesare sunt șase kilograme de vinete, șase kilograme de roşii coapte, șase kilograme de gogoşari, patru kilograme de ceapă, doi ardei iuţi, un litru de ulei de floarea-soarelui, o căpăţână de usturoi (opţional), cinci linguri cu sare, piper şi boia dulce, după gust.

Citește și Care este de fapt ordinea în care se gătesc legumele pentru zacuscă. Rețeta lui Radu Anton Roman pentru un gust desăvârșit!

 Așa faci cea mai bună zacuscă

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că înainte de a introduce vinetele la cuptor trebuie să le înțepi. Astfel, le vei curăța foarte ușor și nu vei mai arunca din legume. Curăță foarte bine toate vinetele, iar, ulterior, lasă-le la scurs. De asemenea, curăță bine gogoșarii și ardeii iuți de cotor și spală-i cu apă din abundență.

Mai departe, taie-i în cuburi. Totodată, taie ceapa solzișori și pune ulei la încins într-o cratiță adâncă. Ulterior, pune și gogoșarii, dar și ceapa. Așteaptă să se călească. Acum, toacă vinetele cu o lingură de lemn, astfel încât acestea să nu oxideze. După ce gogoșarii s-au înmuiat, adaugă și vinetele.

Ia roșiile și spală-le, apoi taie-le în cuburi și adaugă-le în cratiță. Amestecă tot cu o lingură de lemn. Pune sare, piper și boia după gust. De asemenea, adaugă și usturoi și acoperă cratița. Lasă să fiarbă la foc mic, circa o oră.

Ai grijă, însă, să amesteci tot timpul, pentru a nu se lipi. La final, zacusca se pune în borcane închise ermetic și, așa cum am stabilit, deasupra preparatului se adaugă ulei.

Citește și Rețetă rapidă de zacuscă. Ce să adaugi pentru un plus de savoare. Trucul special al lui chef Florin Dumitrescu!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *