Ce să pui peste cartofii noi, înainte de a-i băga la cuptor, pentru un gust aparte. Așa ies crocanți la exterior și moi la interior

Așa vor avea o crustă perfectă

Scris de: Daoud Andra

09 Jun. 2023

Ce să pui peste cartofii noi, înainte de a-i băga la cuptor, pentru un gust aparte. Așa ies crocanți la exterior și moi la interior

Cartofii sunt una dintre legumele preferate ale românilor, pentru că sunt gustoși, sățioși și pot fi preparați în atât de multe moduri. În piețe au apărut deja cartofii noi, iar metoda ideală de a-i găti este la cuptor. Ce să pui peste cartofii noi, înainte de a-i băga la cuptor, pentru a deveni crocanți? Acest ingredient face minuni.

Cum se curăță corect cartofii noi

Cartofii noi se găsesc deja în piață și în supermarket și pot fi preparați în diferite feluri. Pentru a avea o savoare aparte, cartofii nu ar trebui să fie curățați complet de coajă, ci doar spălați foarte bine. În acest fel, vor rămâne crocanți și delicioși atunci când îi prepari.

Citește și: De ce să pui două linguri de oțet alb atunci când faci cartofi prăjiți. Trucul secret al marilor bucătari

Pentru a curăța cartofii noi doar de pământ și de stratul superficial de coajă, lasă-i la înmuiat în apă rece, după care folosește partea abrazivă a buretelui de vase și freacă bine fiecare cartof în parte. După ce ai eliminat pământul și stratul superior de coajă, pune din nou cartofii în apă rece, împreună cu o lingură de bicarbonat de sodiu și lasă-i timp de 15-20 de minute.

Bicarbonatul ajută la eliminarea eventualelor pesticide din coajă, de aceea este important să nu sari peste aceste pas. Clătește cartofii cu apă rece, după care îi poți tăia în jumătăți sau sferturi, în funcție de cât de mari sunt, pentru a-i prepara.

Citește și: De ce să pui zeamă de lămâie peste cartofii fierți. Trucul folosit de mai toți bucătarii

Ce cartofi sunt buni pentru piure
Cartofii noi sunt ideali pentru copt

Ce să pui peste cartofii noi, înainte de a-i băga la cuptor

Cartofii vor avea o savoare aparte dacă sunt bine condimentați. Poți adăuga peste cartofi sare, boia de ardei, cimbru, rozmarin și usturoi (proaspăt sau pudră). Aceste mirodenii se potrivesc perfect cu cartofii și le poți folosi pe toate în același timp sau poți face o combinație din ele.

Pentru a obține cartofi crocanți la exterior și moi în interior, este nevoie însă de un anumit ingredient. Aceștia au nevoie de puțină grăsime, astfel încât să capete textura ideală. Multe gospodine adaugă puțin ulei peste cartofi, însă dacă vrei să aibă un gust aparte, folosește grăsime animală.

Citește și: Ce trebuie să presari peste cartofii noi înainte de a-i găti. Ies rumeni și aromați, rețeta delicioasă

Pune puțină untură topită peste cartofii condimentați și amestecă-i bine, astfel încât untura să ajungă pe fiecare bucată de cartof. Dacă nu ai untură în casă, poți folosi unt clarificat sau unt ghee. Acesta se obține topind untul și îndepărtând excesul de apă, astfel încât să rămână doar grăsimea.

Pune cartofii la cuptor, pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când s-au rumenit. Verifică din când în când și întoarce cartofii pe toate părțile pentru a se găti uniform. Servește cartofii copți pe post de garnitură sau fel principal.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
9.1 28 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *