Ce să pulverizezi peste trandafirii din grădină, toamna. Secretul pentru a te bucura de flori frumoase anul viitor

Ce să pulverizezi peste trandafirii din grădină, toamna. Secretul pentru a te bucura de flori frumoase anul viitor

Munca în grădină nu se încheie chiar dacă vremea s-a mai răcit puțin. În această perioadă, plantele trebuie pregătite pentru a supraviețui temperaturilor scăzute din timpul iernii, iar, în același timp, trebuie să ne asigurăm că nu vor fi afectate de boli sau dăunători. Iată ce tratamente trebuie aplicate trandafirilor toamna.

Cum îngrijești trandafirii

Dacă acorzi atenție adecvată trandafirilor tăi în toamnă, aceștia vor trece în siguranță peste iarnă și vor reveni primăvara într-o formă sănătoasă, plină de vitalitate și cu flori frumoase.

În această perioadă, îngrijirea trandafirilor implică câteva etape esențiale, cum ar fi curățarea, îndepărtarea florilor și frunzelor uscate sau bolnave, precum și efectuarea tăierilor necesare pentru a îndepărta ramurile uscate, cele afectate de boli, ramurile rupte și lăstarii care cresc în interiorul tufei.

În plus, toamna este un moment potrivit pentru a planta noi trandafiri în grădina ta, așa că dacă îți dorești să îți completezi grădina poți face acest lucru liniștită și în următoarea perioadă.

Citește și: De ce se răsucesc frunzele la trandafiri. Ce se întâmplă de fapt cu florile tale și ce poți face, soluția care rezolvă problema

Cu ce trebuie să stropiți trandafirii din grădină

De obicei, în timpul toamnei, se utilizează tratamente cu îngrășăminte și soluții pe bază de cupru pentru trandafiri. Aplicarea acestor soluții prin stropire ajută la dezinfectarea tufelor de trandafiri și contribuie la întărirea rezistenței plantelor.

Specialiștii recomandă produse precum Champion, Triumf sau Funguran, care sunt de tip zeamă bordeleză și pot fi achiziționate din magazinele specializate sau din centrele mari de bricolaj.

Vezi și: Când se tund trandafirii, de fapt. Reguli esențiale de care să ții cont pentru flori bogate și sănătoase

Cum puteți fertiliza plantele

Ei bine, deficitul de potasiu poate duce la apariția marginilor galbene pe frunze, pe tulpinile slabe ale florilor și pe muguri slab dezvoltați la trandafiri.

Pe lângă potasiu, există și alte substanțe nutritive esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a trandafirilor, cum ar fi calciul, magneziul, sulf, bor, cupru, fier, mangan și zinc.

De asemenea, pentru a încuraja dezvoltarea frunzelor, în primă fază puteți utiliza un îngrășământ cu un conținut ridicat de azot sau un amestec care conține făină de lucernă.

Acest lucru va stimula creșterea inițială a frunzelor, iar pentru dezvoltarea tulpinilor și creșterea luxuriantă, puteți adăuga îngrășăminte speciale cu săruri potrivite.

Te poate interesa și: Cu ce să stropești toamna trandafirii. Trucul experților pentru o grădină de vis, vor arăta superb

Un moment potrivit pentru aplicarea unui îngrășământ cu eliberare lentă este atunci când lăstarii ating o lungime de 4 până la 5 milimetri. Pe durata întregului sezon de creștere, continuați să aplicați îngrășământ la intervale de 2 până la 4 săptămâni, în funcție de tipul de îngrășământ utilizat și nevoile specifice ale plantelor.

Această abordare asigură o nutriție continuă și echilibrată pentru trandafiri pe tot parcursul sezonului de creștere, iar grădina dumneavoastră va arăta spectaculos.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9.3 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *