Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în mașina de spălat. Trucul are efecte nebănuite

Este mai util decât ai crede

Scris de: Daoud Andra

17 Feb. 2024

Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în mașina de spălat. Trucul are efecte nebănuite

Atunci când ne gândim la frunzele de dafin, le asociem, de obicei, cu mâncarea. Această plantă aromatică se folosește la gătit, pentru a da savoare ciorbelor, tocănițelor și altor feluri de mâncare tradiționale. Frunzele de dafin pot fi însă foarte utile și în gospodărie. Iată de ce să pui frunze de dafin în mașina de spălat!

Trucul pe care trebuie să îl încerci: pune frunze de dafin în mașina de spălat

Frunzele de dafin reprezină un ingredient care nu lipsește din anumite rețete de mâncare, dar poate fi foarte util și în gospodărie. De exemplu, poți pune frunze de dafin în mașina de spălat și nu va mai fi nevoie să folosești balsam de rufe. Această plantă aromatică emană un miros plăcut în contact cu apa sau cu căldura. Astfel poți parfuma rufele în mod natural și ieftin, fără să apelezi la chimicale.

Citește și: De ce să pui o frunză de dafin în ceașca de cafea. Efectul e nebănuit, te va surprinde total

Tot ce trebuie să faci este să pui câteva foi de dafin într-un săculeț sau într-o șosetă, pentru a evita ca acestea să se împrăștie printre rufe. Pune săculețul în mașina de spălat, împreună cu hainele și setează programul normal de spălare. La final, hainele vor avea o aromă proaspătă și subtilă. Dacă vrei ca rufele să fie parfumate mai intens în urma spălării, pune și câteva picături de ulei esențial pe frunzele de dafin.

Ingredientul banal care elimină mirosul urât din mașina de spălat
Foile de dafin sunt foarte utile în gospodărie

La ce mai poți folosi foile de dafin

Frunzele de dafin au și alte proprietăți și sunt asociate cu numeroase obiceiuri și superstiții, mai ales în cultura Feng Shui. Mulți oameni dau foc la frunze de dafin în casă, atât pentru mirosul pe care acestea îl emană atunci când sunt arse, cât și pentru că se crede că fumul provenit din arderea lor purifică atmosfera și alungă energiile negative.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui o frunză de dafin pe caloriferul tău iarna. Trucul e de mare ajutor

O altă superstiție cunoscută spune că, dacă ai o dorință arzătoare, să o scrii pe o foaie de dafin și apoi să îi dai foc. În acest fel, se zice că dorința se va îndeplini în curând. Nu în ultimul rând, există o credință potrivit căreia, dacă pui o frunză de dafin în pantof, vei avea noroc. Dacă urmează să mergi la un examen, la un interviu sau la o întâlnire la care ai nevoie de noroc, pune o foaie de dafin în pantoful drept, atunci când te încalți.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *