Ce se va întâmpla cu toate hainele Reginei Elisabeta a II-a. Unde vor ajunge acestea, de fapt

Ce se va întâmpla cu cele peste 300 de bijuterii ale Reginei.
Ce se va întâmpla cu toate hainele Reginei Elisabeta a II-a. Unde vor ajunge acestea, de fapt

Odată cu trecerea în neființă a reginei Elisabeta a II-a, întreaga lume este în doliu. Linia de succesiune s-a schimbat și în plus, toată lumea se întreabă ce se va întâmpla în continuare cu palatul.

O întrebare importantă este și ce se va întâmpla de acum cu colecția de haine și bijuterii a reginei. Unde vor ajunge acestea, de fapt.

Ce se va întâmpla cu toate hainele Reginei Elisabeta a II-a

Oficial, nu există un protocol pentru hainele și bijuteriile care au aparținut Reginei. Totuși, există câteva indicii despre soarta bunurilor Monarhului, bazate pe ceea ce s-a întâmplat în trecut.

De exemplu, înainte ca sicriul ei să fie coborât în ​​bolta regală, coroana imperială a statului, care conține aproximativ 3.000 de diamante și sceptrul au fost îndepărtate și așezate pe altar. Aceste lucruri au semnificat sfârșitul domniei Reginei, deoarece acum aparțin regelui Carol al III-lea. Iată ce se va întâmpla de acum și cu lucrurile personale ale Reginei, cum ar fi hainele ei și cele aproximativ 300 de bijuterii.

Regina Elisabeta a II-a avea aproximativ 300 de piese în colecția personală de bijuterii și multe rochii și costume emblematice.

Potrivit lui Brian Hoey, autorul cărții Not In Front of the Corgis, regina își dăruia în mod regulat hainele vechi. Totuși, Hoey notează că dacă piesele s-ar vinde, cumpărătorii nu ar putea ști că hainele provin de la Majestatea Sa. Etichetele au fost îndepărtate pentru a se asigura că nimeni nu poate urmări nimic.

Testamentul Reginei va rămâne privat

Testamentul Reginei, conform obiceiului este de așteptat să rămână privat. De aceea, planurile exacte pentru bunurile Reginei vor rămâne necunoscute, dar este posibil ca unele articole de îmbrăcăminte să fi găsit deja o nouă casă.

În ceea ce privește bijuteriile, Bijuteriile Coroanei din Regatul Unit sunt cele 142 de obiecte ceremoniale regale păstrate în Turnul Londrei. Piesele respective rămân în colecția regală și sunt transmise următorului monarh. Cu toate acestea, Regina avea mai mult de 300 de piese în colecția ei personală. Aici se includ 98 de broșe, 46 de coliere, 37 de brățări, 34 de perechi de cercei, 15 inele, 14 ceasuri și cinci pandantive. Piesele respective erau cadouri de la demnitarii și șefii de stat veniți în vizită și erau purtate la ocazii formale.

Cu excepția cazului în care Regina a lăsat instrucțiuni clare, nu se știe ce se va întâmpla cu fiecare piesă, dar se pare că un articol din colecția ei a fost deja transmis lui Kate Middleton.

„Aș dori să alocați toate bijuteriile mele cotei pe care o vor deține fiii mei, astfel încât soțiile lor să le poată avea sau să le folosească, în timp util. Las la discreția dumneavoastră împărțirea exactă a bijuteriilor”, scris într-o scrisoare.

Pe lângă cerceii cu picătură de perle, Kate Middleton are și inelul de logodnă cu safir al Dianei, iar inelul de logodnă al lui Meghan Markle are două diamante din colecția Dianei.

Citește și de ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în sicriu căptușit cu plumb. Cântărește pe puțin 250 de kg

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
8.3 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *