Ce semnificație are inelul pe care Regele Charles a III-lea îl poartă mereu la mână. Spune multe despre personalitatea lui

Misterul din spatele bijuteriei

Ce semnificație are inelul pe care Regele Charles a III-lea îl poartă mereu la mână.  Casa regală britanică are în spate o întreagă tradiție ce ține de elemente vestimentare și accesorii purtate de membrii săi. De la colierele și cerceii purtați de Kate Middleton și Meghan Markle, la bijuteriile cu încărcătură istorică pe care regina Elisabeta a II-a le purta cu mândrie în timpul vieții sale, toate au câte o semnificație aparte. Excepție nu putea face însă nici regele Charles. Noul monarh al Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord obișnuiește să poarte un inel pe degetul mic al mâinii stângi. Iată ce simbolizează.

Ce semnificație are inelul pe care Regele Charles a III-lea îl poartă mereu la mână.

Regele Charles a început să poarte acest inel încă din anii 1970. De atunci, a fost văzut în permanență cu el pe degetul mic al mâinii stângi în aparițiile publice. Este de înțeles atașamentul regelui față de unica bijuterie pe care o paortă. Acest inel este unul cu totul special și simbolizează semnătura sa. De altfel, așa se și numește bijuteria – inel de semnătură.

Dar ce înseamnă, de fapt acest inel? Ei bine, bijuteria purtată de regele Charles are o tradiție ce se pierde în negura timpului. Chiar dacă în prezent nu mai este un detaliu atât de căutat, el este totuși extrem de important. Acesta simbolizează semnătura personală a celui care o poartă și a familiei din care provine.

Inelele semnătură erau purtate frecvent de către burghezi. Pe lângă importanța estetică, inelul avea și o caracteristică practică. Mai exact, era folosit pentru a lipi scrisorile cu ceară picurată pe plic, punându-se astfel semnătura respectivei persoane.

Regele Charles a făcut din inelul cu sigiliu propria sa marcă, purtându-l în timpul ambelor căsătorii ale sale – cu prințesa Diana și cu Camilla Parker Bowels.

„Inelele semnătură au devenit populare odată cu creșterea burgheziei. Cei care făceau parte din clasa de mijloc nu aveau o stemă, ceea ce făcea ca inelul semnătură să fie un semn care să arate că faci parte dintr-o clasă superioară.”, este de părere Beatrice Behlen, director de modă și arte decorative la Muzeul din Londra, potrivit goodhousekeeping.com

Ce semnificație are inelul pe care Regele Charles a III-lea îl poartă mereu la mână
Charles, alături de mama lui, Regina Elisabeta a II-a

Sceptrul regelui, decorat cu o bucată din diamantul Cullinan

Deși este o tradiție ca familia regală britanică să poarte bijuterii foarte prețioase, una dintre ele iese în evidență într-un mod cu totul aparte. Este vorba de diamantul Cullinan I, pe care Regele George al V-lea l-a adăugat pe sceptru, în anul 1910.

Diamantul Cullinan I este o piatră de o valoare inestimabilă. Denumit și Marea Stea a Africii, diamantul are 530,2 carate și a fost tăiată din celebrul diamant Cullinan, o piatră de 3.106 carate dezgropată în Africa de Sud în 1905. El a fost înmânat familiei regale britanice de autoritățile colonialiste.

Ce bijuterii va purta regele Charles după încoronare

La încoronarea sa, care este estimată a fi în primăvara sau vara viitoare, regele Charles al III-lea va primi, pe lângă sceptru, coroana Sfântului Edward, care datează din 1661. Aceasta este coroana emblematică din aur masiv din bijuteriile coroanei de la Turnul Londrei, care este bătută cu 444 de pietre prețioase colorate, inclusiv rubine, safire și turmaline. Este căptușită cu catifea purpurie și împodobită cu blană. Coroana va fi purtată de monarh doar în momentul încoronării propriu-zise, și asta pentru că aceasta cântărește 2,23 kg.

De asemenea, i se va înmâna inelul de încoronare, supranumit verigheta Angliei, care se pune pe inelarul mâinii drepte a monarhului. În plus, va primi două brățări de aur care simbolizează legătura monarhului cu poporul.

Urmăriți EGO.ro și pe
Gina Pistol și-a dorit ca buchetul de mireasă să fie unul foarte simplu
7.4 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
De ce să pui sare peste cărbuni când faci grătar, de fapt. Secretul de care...
A pus unt în cafea și a descoperit cel mai tare secret. Numai așa vei...
Suma corectă pentru trădare! Câți bani au primit copiii Andreei Esca pentru a semna cu...
„E mare, nu sunt obișnuită”! Anamaria Prodan, luată de poliție direct din dric: Ce s-a...
Câți BANI costă buchetul de mireasă al Ginei Pistol. Floarea SPECIALĂ pe care o are
Andreea Bălan și Jador au spus adevărul despre relația lor. „Trăiesc din plin…”
Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini...
De ce a ales Smiley să doarmă la hotel în noaptea de dinaintea nunții. Gina...
Cine a câștigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes 2023
Mireasa Gina Pistol, în 10 poze neretușate, de la nuntă: prețuri, detalii, verighete, buchet, machiaj,...
Cum să urmărești filmele Star Wars în ordine. Unde sunt disponibile online
Ce se întâmplă cu contul de Facebook al utilizatorilor după ce mor. Există mai multe...
5 zodii scapă de chin și de dezamăgiri. Racii vor putea să scape de dezamăgirile...
Situația financiară se îmbunătățește pentru 5 zodii! Scorpionii se vor implica în noi proiecte
Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *