Ce semnificație au de fapt trandafirii, în funcție de culoarea lor. Mesajul special pe care îl ascund

Află din rândurile de mai jos ce simbolizează trandafirii roșii, albi, galbeni, roz sau portocalii și căror ocazii se potrivește fiecare în parte
Ce semnificație au de fapt trandafirii, în funcție de culoarea lor. Mesajul special pe care îl ascund

Trandafirul este una dintre cele mai populare flori din lume și pe bună dreptate, întrucât frumusețea și parfumul lui sunt cu totul deosebite. Dar știai că, în funcție de culoarea lor, poți transmite un mesaj subtil persoanei căreia îi oferi trandafirii? Iată ce semnificație au de fapt trandafirii, în funcție de culoarea lor.

Ce semnificație au de fapt trandafirii, în funcție de culoarea lor

Se spune că trandafirii sunt un simbol al prieteniei și frumuseții. Această floare a fost cultivată pentru prima dată în Asia și a apărut în Europa în timpul Imperiului Roman. În prezent, există o varietate de culori de trandafiri disponibile, fiecare cu propria semnificație.

Trandafirii roșii

Trandafirii roșii sunt fără doar și poate simbolul floral absolut al iubirii și romantismului. Aceste flori sunt oferite adesea ca simbol al dragostei, devotamentului și pasiunii. Trandafirii roșii sunt un mod popular de a spune „Te iubesc!” și sunt adesea oferiți sub formă de buchete sau cadouri romantice.

Trandafirii albi

Trandafirii albi sunt simbolul purității și inocenței, fiind asociat în tradiția creștină cu Fecioara Maria. De asemenea, această floare simbolizează noi începuturi. Sunt adesea asociate cu nunțile și ceremoniile religioase, deoarece transmit o imagine de curățenie și simplitate.

Totuși, în contradicție cu aceast obicei, în tradiția victoriană se spune că trandafirul alb este potrivit pentru o tânără care încă nu și-a întâlnit marea dragoste. În tot cazul, acești trandafiri pot fi oferiți ca un simbol al prieteniei, respectului și recunoștinței.

Trandafirii galbeni

Trandafirii galbeni sunt adesea văzuți ca simbol al prieteniei și bucuriei. Aceste flori pot fi oferite ca un semn de recunoștință pentru un prieten sau pentru a transmite un sentiment de bucurie și optimism. Cu toate acestea, este important să ținem cont de faptul că trandafirii galbeni pot fi, de asemenea, interpretați ca un simbol al geloziei și tradării.

Citește și: „Trucul pentru ca zambilele să reziste mai mult. Ce să pui în apa florilor, când le așezi în vază

Trandafirii roz

În general, trandafirii roz simbolizează afecțiunea, delicatețea, admirația demnitatea, eleganța, inocența și fericirea. Totuși, există diferențe de simbolistică, în funcție de nuanțele de roz. Spre exmeplu, trandafirii roz pal înseamnă fericire, iar cei de culoare intensă transmit recunoștință, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Bărbații pot oferi domnișoarelor trandafiri roz la începutul relației. De asemenea, trandafirii roz pot fi oferiți ca un simbol al aprecierii și mulțumirii pentru o persoană dragă.

Trandafirii portocalii

Acești trandafiri sunt adesea asociați cu entuziasmul. Pot fi oferiți pentru a-ți arăta entuziasmul și pasiunea pentru o anumită activitate sau proiect. De asemenea, trandafirii portocalii pot fi oferiți ca un semn al recunoștinței pentru o prietenie sau pentru a arăta admirația față de o persoană dragă.

Citește și:  „Florile cu care nu dai greș de Valentine’s Day. Cu ce buchet îți poți impresiona iubita

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
9.5 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *