Ce semnificație au gălbenelele. De ce sunt speciale, 3 moduri surprinzătoare în care le poți folosi

Pentru ce sunt bune aceste flori

Scris de: Daoud Andra

01 Nov. 2023

Ce semnificație au gălbenelele. De ce sunt speciale, 3 moduri surprinzătoare în care le poți folosi

Gălbenelele sunt unele dintre cele mai apreciate flori, atât datorită aspectului, cât și pentru utilizările lor. Aceste plante care se cultivă ușor în grădină sau în ghiveci pot fi folosite în multe feluri, dar ascund și o mulțime de simboluri. Ce semnificație au gălbenelele, de fapt, și de ce ar trebui să ai aceste flori în curtea ta.

Semnificația specială pe care o au gălbenelele

Atunci când ne gândim la gălbenele, ne vin în minte ceaiul și crema de tip balsam, pe care o putem folosi în multe situații. Aceste plante sunt încărcate de simboluri, pe care puțini le cunosc. În jurul florilor de culoare galben intens circulă o mulțime de legende, atât în cultura românească, cât și în alte culturi.

Florile de gălbenele sunt puternic asociate cu soarele. Forma lor rotundă și culoarea intensă, care bate spre portocaliu, face ca aceste flori să fie asemănate cu soarele de multe popoare. După unele legende, florile de gălbenele au legătură cu viața de apoi. Se crede că sufletele celor decedați se întorc în locurile dragi, iar parfumul acestor flori le servește drept ghid.

Citește și: Care este floarea ta protectoare, în funcție de luna în care te-ai născut. Ce semnificație specială are, detalii uimitoare

O altă legendă spune că Maica Domnului, atunci când a fugit împreună cu Iosif și cu pruncul Iisus din Egipt, ar fi fost atacată de hoți. Aceștia i-au furat traista, doar că în loc de bani, în ea au găsit flori de gălbenele. De atunci, florile au început să fie oferite drept daruri divinității, nu doar în credința creștină. Gălbenelele aveau semnificații puternice și la buddhiști, hinduși sau adepți ai unor religii păgâne.

Ce semnificație au gălbenelele. De ce sunt speciale, X moduri surprinzătoare în care le poți folosi
Flori de gălbenele

La ce se folosesc gălbenelele

Ceai de gălbenele

Florile de gălbenele se usucă și din ele se face ceai. Într-o cană cu apă fiartă, se pune o lingură de flori de gălbenele, se acoperă și se lasă sa infuzat. Ceaiul se strecoară apoi și poate fi folosit atât intern, cât și extern, având beneficii cunoscute.

Citește și: Flori de toamnă care rezistă la frig. Îți vor înfrumuseța balconul sau curtea în sezonul rece

Cremă de gălbenele

Crema tip balsam de gălbenele se folosește pentru a trata diverse răni, eczeme sau zgârieturi. Este una dintre cele mai accesibile creme și poate fi cumpărată atât din farmacie, cât și din magazinele cu produse cosmetice.

Ingredient pentru cosmetice

Florile de gălbenele se folosesc destul de mult și în industria cosmetică. Sunt utilizate atât în creme hidratante pentru față și mâini, cât și în produse de machiaj.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *