Flori de toamnă care rezistă la frig. Îți vor înfrumuseța balconul sau curtea în sezonul rece

Aceste plante nu au nevoie să fie mutate în interior

Scris de: Daoud Andra

05 Oct. 2023

Flori de toamnă care rezistă la frig. Îți vor înfrumuseța balconul sau curtea în sezonul rece

Plantele în ghiveci și cele din grădină au nevoie de îngrijire diferită pe parscursul anului. În timp ce unele sunt afectate de scăderea temperaturilor și trebuie să fie băgate în casă, altele rezistă bine la frig și vânt și nu au nevoie de căldură. Acestea pot fi păstrate afară, în ghiveci, sau plantate direct în grădină. Iată câteva flori de toamnă care rezistă la frig și care îți vor înfrumuseța curtea sau terasa inclusiv în sezonul rece.

Cum protejezi plantele de frig în sezonul rece

Plantele care se află în curte sau pe terasă pot fi afectate de scăderea temperaturilor. Atunci când apare bruma și pământul îngheață, rădăcinile lor au de suferit. Pentru a le proteja, grădinarii au la îndemână câteva trucuri. Plantele care sunt în ghiveci pot fi mutate în interior, unde sunt ferite de ger și de îngheț. În cazul celor care sunt plantare în grădină însă, lucrurile sunt mai complicate.

Pentru a proteja plantele din curte și din grădină de ger, se poate folosi mulci. Acest amestec de scoarță de copac cu rumeguș și frunze sau turbă este ideal pentru că protejează plantele de îngheț. Acesta creează un strat protector, izolant, la suprafața solului, iar frigul și zăpada nu vor afecta rădăcinile florilor.

Citește și: La cât timp se udă mușcatele toamna. Secretul pentru a te bucura de flori frumoase, toți te vor invidia pentru balconul tău

Flori de toamnă care rezistă la frig

Există însă și flori rezistente, care nu au nevoie de temperaturi ridicate pentru a înflori sau pentru a rămâne verzi. Din contră, le place răcoarea și le priește afară în această perioadă. Ele pot fi plantate atât în ghiveci, cât și în grădină, fiind ideale pentru toamnă.

Mușcate

Aceste flori care vara sunt mereu înflorite și colorate se bucură de răcoare mai mult decât de soare. Sunt mai viguroase și mai puternice primăvara și toamna, atunci când temperaturile sunt mai scăzute. Rămân înflorite chiar și după ce temperaturile scad considerabil și rezistă bine afară până la pragul înghețului, după care își pierd florile până primăvara viitoare.

Citește și: Când se tund mușcatele. Trucul pentru o înflorire bogată

Gura Leului

Aceasta plantă care se găsește sub mai multe forme, în funcție de soi, poate fi pusă în ghivece, jardiniere sau straturi direct în curte. Florile spectaculoase ies în evidență indiferent unde ai așeza aceste plante, chiar și după venirea toamnei. Soiurile care cresc pe înălțime pot ajunge și până la doi metri. Preferă vremea rece și înfloresc abundent primăvara și toamna.

Petunii

Deși nu sunt asociate cu frigul, aceste plante rezistă foarte bine atunci când temperaturile scad. În zonele în care nu există îngheț, petuniile sunt plantate mai degrabă toamna decât vara. Au nevoie doar de lumină naturală, apă și fertilizant pentru a face flori spectaculoase, indiferent de anotimp.

Citește și: Cum se păstrează mușcatele peste iarnă. Reguli de aur ca să înverzească din nou și să fie bogate în flori

Cum se udă mușcatele curgătoare
Mușcate curgătoare

Crizantemele, simbolul toamnei

Crizanteme

Florile cel mai puternic asociate cu toamna rezistă bine in ghivece sau în curte mult timp după venirea toamnei. Înfloresc începând cu luna septembrie, iar florile lor se păstrează multă vreme, chiar dacă temperaturile scad semnificativ.

Garofițe

În ciuda aspectului gingaș și fragil, aceste flori sunt foarte rezistente atunci când vine vorba despre condițiile meteo. Garofița poate crește până la 125 cm înălțime și face flori roz, mov deschis, albe sau roșii. Arată excelent dacă este plantată de-a lungul unei poteci sau pe lângă un gard din curte. Atunci când temperaturile sunt crescute, nu înflorește atât de abundent, însă își revine odată cu venirea toamnei.

Citește și: Ce să pui la rădăcina trandafirilor ca să înflorească de mai multe ori pe an. Secretul pe care florile tale îl vor adora

Panseluțe

Aceste flori colorate, care cresc în tufe mici, înfrumusețează orice curte sau terasă. Sunt perfecte pentru a fi plantate de-a lungul unei poteci, în jurul copacilor sau puse în jardiniere. Le place vremea rece și pot rămâne înflorite până în pragul înghețului.

Alte plante care iubesc vremea rece sunt: gălbenelele, margareta africană, mangold, planta argintie, lobularia maritimă sau lavanda.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce înțelegere au făcut Cristi Borcea și Valentina Pelinel
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Scandalul momentului! Ce s-a aflat despre MILIONARUL pe care Halep îl iubeşte. Este îngrozitor pentru...
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Scandal în Paradis: Jennifer Lopez și Ben Affleck la un Pas de Divorț?
Meghan Markle și Prințul Harry Strălucesc în Prima Lor Vizită Oficială în Nigeria
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *