Ce semnificație au numerele de pe cardul bancar. Foarte puțini știu asta

Cifrele au întotdeauna același format.
Ce semnificație au numerele de pe cardul bancar. Foarte puțini știu asta

În mod normal, cardurile au 16 cifre înscrise pe ele. Dar ce semnificație au numerele, știu foarte puțini. Este posibil, uneori, ca numărul acestor cifre să varieze între 10 și 19 cifre, în funcție de banca emitentă. Dar cardurile emise în românia majoritatea au 16 cifre.

Acestea sunt grupate în patru grupe de câte patru cifre, pentru a fi mai ușor de reținut.

Ce semnificaiție au numerele de pe cardul bancar

Aceste cifre de pe un card au întotdeauna același design: ABBB BBCC CCCC CCCD. Literele A și B, care ocupă de obicei primele șase, șapte sau opt cifre, formează Numărul de identificare a băncii (BIN). Prima literă, A, corespunde schemei emitentului sau identificatorului companiei sau industriei care emite cardul. Acestea pot fi:

  • companii aeriene
  • companie de aviație
  • American Express sau Diners Club
  • Visa
  • MasterCard
  • Companiile petroliere
  • Telecomunicații sau sănătate
  • Guvern

În ceea ce privește următoarele, B, aceste cifre oferă informații despre banca sau instituția financiară care oferă cardul. Apoi, mai multe cifre din grupul C apar în schemă. Acestea indică numărul de cont individual. În cele din urmă, avem cifrele din grupa D, cifra de verificare. Aceasta nu este atât de arbitrară, deoarece pentru a obține o validare corectă trebuie aplicată o formulă, numită algoritmul lui Luhn, de sumă de verificare (checksum), arată 65ymas.

Pentru a fi mai detaliat despre ceea ce reprezintă fiecare număr de card de credit: Prima cifră indică ce tip de card: Numărul 4 este Visa și numărul 5 este MasterCard. Primele 7 numere indică datele instituției bancare. Ultimele 9 numere indică datele contului personal. Este posibil să nu fie numărul dvs. exact al contului de card de credit, dar conține informațiile pentru a indica instituția dvs. în locul potrivit, scrie iwroteyouasong.

De ce sunt unele cifre în relief

O altă întrebare care poate apărea despre carduri este de ce aceleași numere sunt în relief. În prezent, acest design s-a pierdut și acum sunt tipărite pe carduri de debit, dar în trecut erau folosite pentru a marca cifrele pe o hârtie de calc cu imprimanta sau „cod”.

Poate ați observat că pe card apar numere mai importante, cum ar fi data de expirare și codul de verificare marcat cu CVV. Aceste două informații sunt esențiale pentru a face achiziții online, deci sunt informații foarte sensibile și delicate pe care trebuie să le protejați pentru a evita viitoarele escrocherii. Acum este conceput un cod CVV dinamic, astfel încât la fiecare achiziție pe care o faceți, să fie generat un CVV care va fi activ pentru câteva minute. În acest fel, dacă îl pierdeți, nimeni nu îl poate folosi pentru a efectua plăți online.

Iată ce semnificație au numerele de pe cardul bancar. Cu greu s-ar fi gândit cineva la atâtea detalii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
5.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *