Ce spune antrenorul Patrick Mouratoglou despre evoluția Simonei Halep din ultima perioadă: „A făcut multe schimbări”

Detalii nebănuite despre sportivă
Ce spune antrenorul Patrick Mouratoglou despre evoluția Simonei Halep din ultima perioadă: A făcut multe schimbări

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a vorbit despre evoluția sportivei din România din ultima perioadă. Fostul lider WTA a avut un sezon extrem de solicitant, după un an 2021 marcat de accidentări. Deși este într-o revenire de formă față de sozonul precedent, Simona Halep mai are mult de tras pentru a ajunge la forma care a consacrat-o.

Ce spune antrenorul Patrick Mouratoglou despre evoluția Simonei Halep. Schimbările prin care a trecut sportiva

Colaborarea dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou a început în luna aprilie, iar de atunci, a putut fi remarcată o schimbare în bine a jocului fostului lider WTA. Mai mult, chiar dacă nu a avut o urcare constantă, ci sinusoidală în clasamentul mondial, a reuși să ajungă totuși pe poziția a 7-a, loc pe care l-a ocupat până la începutul acestei săptămâni, când a coborât din nou pe poziția a 9-a.

În ceea ce privește turneele de Grand Slam, la Roland Garros, acolo unde a cucerit tilul în 2018, eliminată încă din turul al doilea de către chinezoaica Qinwen Zheng, după ce în timpul partidei a suferit un atac de panică.

Ulterior, la Wimbledon a ajuns până în semifinale, iar la US Open, ultimul Mare Șlem al anului, nu a putut câștiga nicio partidă, fiind eliminată încă din turul inaugural de către ucraineanca Daria Snigur.

„Cred că a fost complet epuizată, fizic, dar mai mult mental”

Patrick Mouratoglou a vorbit despre evoluțiile Simonei pe parcursul acestui sezon și a remarcat ce lucruri a îmbunătățit românca în jocul său.

„Cred că a fost complet epuizată, fizic, dar mai mult mental. Am început să lucrăm împreună în aprilie și s-au instalat multe schimbări. Nu mi-aș fi dorit să se întâmple majoritatea dintre ele. Este alegerea ei. Dar ea a făcut multe schimbări, pentru că asta este personalitatea ei. Simona e foarte generoasă în eforturi și dă 100% tot timpul.

Ea a muncit mult mai mult decât oricând. Nu știu cum era înainte, dar din ce am auzit de la ea și de la antrenorul ei de fitness, a muncit foarte, foarte, foarte mult alături de mine. Ea a decis să meargă cu mine sută la sută și pentru că a vrut să aibă în echipă oameni care lucrează cu mine, deci multe schimbări.”, a povestit antrenorul Simonei pentru I News, citat de Eurosport.

Ce spune antrenorul Patrick Mouratoglou despre evoluția Simonei Halep din ultima perioadă
Ce spune antrenorul Patrick Mouratoglou despre evoluția Simonei Halep din ultima perioadă

„Nu am schimbat modul în care joacă, dar am făcut câteva ajustări”

Francezul cu origini grecești a vorbit și despre episodul de la Roland Garros, în care Halep a suferit un atac de panică în timpul partidei cu Qinwen Zheng. Mouratoglou a declarat că acesta a survenit ca urmarea a presiunii prea mari pe care Simona singură și-a pus-o din dorința de a juca cât mai bine.

„Atacul de panică de la Roland Garros a fost pentru că a vrut să facă totul prea bine și a dus prea mult stres pentru a face față. Dar acesta a fost primul semnal că a fost dificil din punct de vedere mental. Apoi s-a descurcat bine. A jucat o mulțime de turnee pentru că trebuia să joace, trebuia să o facă pentru a avea meciuri în picioare.

Nu am schimbat modul în care joacă, dar am făcut câteva ajustări, așa că este ceva nou. Știam unde vrem să mergem, dar ne adaptăm la situație în fiecare etapă, iar asta a fost corect să facem în acel moment. Bineînțeles că, din cauza asta, în semifinalele de la Wimbledon, ea era foarte epuizată din punct de vedere emoțional”, a spus Mouratoglou.

Simona Halep a luat o pauză de câteva săptămâni de la activitatea sportivă, după ce luni s-a operat la nas. Ea va reveni la antrenamente către sfâștitul sezonului.

10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.