Ce spune culoarea ta preferată despre tine. Alegerea dezvăluie un detaliu inedit despre personalitatea ta

Mesajul profund pe care îl poartă fiecare culoare în parte

Scris de: Daoud Andra

22 May. 2024

Ce spune culoarea ta preferată despre tine. Alegerea dezvăluie un detaliu inedit despre personalitatea ta

Cu toții avem culori preferate, pe care le alegem atunci când vine vorba despre vestimentație sau decor. Este suficient să te uiți în șifonierul unei persoane, pentru a intui că are o preferință pentru o culoare sau alta. Aceste alegeri spun multe despre felul nostru de a fi și nu sunt deloc întâmplătoare.

Ce dezvăluie culoarea preferată despre fiecare persoană

Atunci când vine vorba despre culori, cu toții avem anumite nuanțe favorite, pentru care optăm cel mai des. Indiferent că este vorba despre haine, obiecte de decor, machiaj sau coafură, culorile preferate ascund un mesaj important cu privire la personalitatea fiecăruia.

Alb – reprezintă puritate, candoare, speranță, dar este asociat și cu divinitatea, pacea și inocența. Oamenii care au drept culoare preferată albul se remarcă prin faptul că sunt liniștiți, au o gândire pozitivă, sunt ordonați și sunt preocupați de curățenie.

Albastru – este culoarea pentru care optează, de obicei, persoanele calme, loiale și de încredere. Deși este perceput ca fiind o culoare rece, persoanele care o preferă nu sunt neapărat distante, ci doar se atașează mai greu.

Vezi și: Culori care se potrivesc cu roșu. Cu ce se asortează cel mai bine, combinații perfecte

Roșu – simbolizează viața și fertilitatea. Cei care preferă roșul trăiesc cu pasiune, pun mult suflet în ceea ce fac, sunt vulcanici, îndrăzneți și ies ușor în evidență. Uneori pot deveni agresivi, însă în profunzime sunt oameni timizi, care încearcă să ascundă acest lucru.

Violet – este specifică persoanelor care sunt pasionate de detalii mistice și care au dezvoltată latura creativității. De asemenea, este o nuanță sofisticată, asociată cu regalitatea, care poate simboliza luxul și bogăția, eleganța și rafinamentul.

Ce simbolizează negrul

Verde – o culoare asociată cu viața, preferată de cei care preferă să petreacă mult timp în natură și sunt apropiați de origini, de un stil de viață sănătos și de conexiunea cu trecutul.

Portocaliu – această nuanță este specifică persoanelor energice, care nu stau locului. Este asociată cu căldura și confortul, cu buna dispoziție și jovialitatea.

Vezi și: Modele de manichiură pentru primăvara – vara 2024. Culori și tendințe care vor face furori

Galben – o culoare care simbolizează veselia și optimismul, fiind caracteristică persoanelor care au poftă de viață și care trăiesc totul la intensitate mare.

Roz – această culoare caldă este asociată cu tandrețea și romantismul, dar și cu gingășia, feminitatea și inocența. Persoanele care preferă rozul pot fi ușor introvertite și timide.

Negru – deși este asociată cu sobrietatea, culoarea neagră simbolizează inteligență, eleganță. Persoanele care preferă negrul au, de asemenea, un simț al umorului foarte bine dezvoltat.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *