Ce stațiuni balneare sunt în România și ce tratamente se fac

Ce stațiuni balneare sunt în România. Pentru cei care în concediu vor să ajungă într-un astfel de loc, vă prezentăm mai jos câteva locuri pe care nu trebuie să le ratați.
Ce stațiuni balneare sunt în România și ce tratamente se fac

Ce stațiuni balneare sunt în România, pentru ca oamenii să se trateze de diferite afecțiuni. Țara noastră a fost întotdeauna renumită pentru stațiunile balneare, iar anual, mii de oameni le-au trecut pragul. Pentru cei care în concediu vor să ajungă într-un astfel de loc, vă prezentăm mai jos câteva locuri pe care nu trebuie să le ratați.

Ce stațiuni balneare sunt în România și ce oferă clienților

Aceste localități cu stațiuni balneare oferă:

  • agenți curativi naturali (ape minerale, nămoluri terapeutice, climă benefică, băi de mare)
  • condițiile necesare pentru utilizarea acestor agenți în scopuri terapeutice și profilactice
  • Puterile curative ale naturii – apa, nămolurile, aerul și lumina – sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri.

Băile Herculane din județul Caraș Severin

Anual, mii de oameni vin la Băile Herculane pentru a trata afecțiuni ale aparatului locomotor și ale sistemului nervos. De asemenea, aici oamenii se pot trata de probleme respiratorii, diabet zaharat incipient, intoxicații cu metale grele, dar și alte afecțiuni. Aerul este bogat în ioni negativi, lucru extrem de benefic pentru cei care suferă de afecțiuni respiratorii.

Călimănești – Caciulata în județul Vâlcea

Oamenii vin la Călimănești pentru a se trata de boli digestive, hepatice, renale, metabolice și de nutriție. Aici vă mai puteți trata de:

  • afecțiuni reumatismale inflamatorii
  • afecțiuni neurologice periferice
  • afecțiuni respiratorii
  • afecțiuni ginecologice
  • dermatologice
  • cardiovasculare
  • profesionale, neurastenie.

Este, de asemenea, un loc de relaxare, unde clima blândă este benefică pentru aparatul respirator, iar apele minerale cu sulf, clor, brom, sodiu, calciu și magneziu sunt ideale pentru piele.

Sovata- județul Mureș

Sovata este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate stațiuni balneare din România. Oamenii vin să se trateze de diverse afecțiuni.

Este una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare din România. Oamenii vin aici pentru a trata anumite afecțiuni cum ar fi cele neurologice periferice (pareze), afecțiuni endocrine (hipertiroidie), afecțiuni cardiovasculare (ulcer varicos), dar și altele. Sovata se află la 51 km de Târgu Mureș.

Băile Felix în județul Bihor

Aici oamenii se tratează de afecțiuni inflamatorii, afecțiuni reumatice degenerative, până la afecțiuni posttraumatice, ale sistemului nervos periferic și central sau afecțiuni asociate (boli de nutriție, metabolice, endocrine).

Turda- județul Cluj

Aici ajung oameni mai în vârstă care suferă de reumatism reumatism degenerativ, afecțiuni ale sistemului nervos sau periferic. De asemenea, la Turda se pot face băi cu nămoluri minerale terapeutice, clorosodice hipersaline.

Băile Calacea – județul Timiș

Aici se tratează

  • afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, artroze, poliartroze, coxartroze)
  • afecțiuni ale canalelor urinare și altele.

Băile Calacea se află în Câmpia Vingaiului, în vestul României, la circa 25 km de Timișoara și 30 km de Arad.

Geoagiu Băi- județul Hunedoara

Aici ajung persoanele care vor să trateze afecțiuni reumatice degenerative, inflamatorii, afecțiuni posttraumatice, afecțiuni ale sistemului nervos periferic și altele.

Olănești- județul Vâlcea

La Băile Olănești se tratează afecțiuni renale și ale căilor urinare, boli digestive, boli hepatice, afecțiuni respiratorii și multe altele.

Se mai găsesc aici și izvoare oligo-minerale, izvoare hipotone și izvoare izotonice, iar clima este una propice pentru afecțiunile respiratorii.

Vatra Dornei- județul Suceava

La Vatra Dornei vă puteți trata de:

  • afecțiuni reumatismale degenerative
  • afecțiuni reumatismale
  • afecțiuni neurologice periferice
  • afecțiuni asociate
  • afecțiuni respiratorii, endocrine, digestive, ginecologice, metabolice, de nutriție, boli profesionale, astenie nevrotică.

Stațiunea Oglinzi – Neamț

Aici, oamenii vin în principal pentru relaxare.Sunt resurse precum ape cu clor-sodice de concentrație mare; climă calmă, aer puternic ionizat. Se află la 3 km nord de Târgu Neamț și la 2 km de Cetatea Neamț.

Sângeorz Băi în județul Bistrița – Năsăud

În Sângeorz Băi poți găsi ape minerale spumante cu conținut de bicarbonat, clor, sodiu, magneziu, brom, iod, nămoluri minerale de izvor, mofetă, climă tonică. Se află în zona de sud-est a țării, la poalele sudice ale Munților Rodnei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *