Ce studii are Mihai Albu, de fapt. Meseria neașteptată pe care trebuia să o practice

Ce studii are Mihai Albu, de fapt. Meseria neașteptată pe care trebuia să o practice

Mihai Albu este unul dintre cei mai cunoscuți designeri de încălțăminte din România, dar a cunoscut succesul și pe plan internațional. Dar până să ajungă cunoscut, el a fost nevoit să practice altă meserie pentru a face rost de bani. Ce studii are fostul soț al Iuliei Albu.

Ce profesie are Mihai Albu

Mihai Albu este designer de încălțăminte și a intrat în Cartea Recordurilor cu cele mai înalte tocuri din lume, de 37 cm. El și-a făcut un renume internaţional, iar femei din întrega lume îi poartă creaţiile. Însă puțini știu ce profesie are, de fapt.

Fostul soț al Iuliei Albu a făcut multe sacrificii pentru a face o facultate și chiar a fost nevoit să muncească pentru a-şi plăti meditaţiile. Designerul a terminat Facultatea de Arhitectură și a făcut pregătire la desen cu Dinu Patriciu, cel care a înființat trustul de presă Adevărul Holding.

Mihai Albu a povestit că pentru a avea bani de meditații la desen pentru admiterea la facultate a fost nevoit să vândă mărţişoare sau să realizeze portrete pe faleza mării și făcea și câte 20 pe seară.

A trebuit să încep pregătirea pentru Arhitectură şi a costat destul de mult. Era greu să plăteşti meditaţii la Dinu Patriciu, era greu să suporţi pregătire la matematică. Pe la 18 ani, înainte să intru la Arhitectură, am început să fac bani şi singur. Făceam mărţişoare, felicitări, tot felul de lucrări artistice pe care încercam să le vând şi mai făceam un bănuţ. Vara mă angajam la mare, la un teren de tenis, pregăteam terenul pentru joc, iar seara făceam portrete pe faleză şi luam bani”, a mărturist Mihai Albu cu cîteva luni în urmă, pentru Fanatik.

Mihai Albu a vorbit și despre cererile inedite din partea clientelor și a povrestit că ă făcut pantofi cu tocuri din aur masiv. De asemenea, a dezvăluit că a realizat și încălțăminte cu diamante, asta în categoria celor preţioase. ”Au fost şi comenzi cu înălţimi uluitoare, de 18-20 centimentri, în general comenzi venite din Japonia, Indonezia, Hong Kong”, a spus acesta.

Iulia Albu a terminat Facultatea de Drept

Și fosta soție a lui Mihai Albu, Iulia, are o altă meserie, care nu are nicio legătură cu ce face acum. Aceasta impresionează de fiecare dată prin stilul vestimentar și machiajele extravagante la care apelează ori de cîte ori apare în public.

Ea se numără printre cei mai cunoscuți și apreciați critici de modă din România, dar a terminat Facultatea de Drept în cadrul Universității București. Iulia Albu a renunțat la o carieră de avocat sau judecător pentru cea de designer de modă, pentru că a făcut și cursuri de ”Modă” la UNARTE.

Am studiile necesare și este important ca în orice domeniu să ai studiile necesare, dar nu este suficient să ai doar studiul necesar. Trebuie să înveți continuu, să îți dorești foarte mult să ajungi într-un punct, să muncești pentru asta, să citești foarte mult, să fii critic tu cu tine”, spunea Iulia Albu cu ceva timp în urmă.

Mihai Albu și Iulia au fost căsătoriți și au împreună o fiică Mikaela, dar în urmă cu zece ani au decis să meargă pe drumuri separate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *