Ce studii are Raluca Turcan, ministrul Culturii. Puțini știu că aceasta este de fapt meseria ei de bază

Ce facultate a terminat

Scris de: Daoud Andra

21 Nov. 2023

Raluca Turcan s-a implicat în politică în urmă cu mai bine de 20 de ani, iar de atunci a deținut numeroase funcții publice. În prezent, este ministrul Culturii, portofoliu pe care l-a preluat în vara acestui an. Puțini știu însă ce studii are politiciana de la PNL și pentru ce meserie s-a pregătit, de fapt.

În ce domeniu a studiat Raluca Turcan, ministrul Culturii

Raluca Turcan conduce Ministerul Culturii din iunie 2023, dar este și parlamentară, din 2020, mai exact deputat de Sibiu. Înainte de a prelua portofoliul de la Cultură, politiciana a fost timp de aproape un an ministru al Muncii și Protecției Sociale. Se întâmpla în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021.

În ceea ce privește studiile, Raluca Turcan a făcut o facultate economică, după care a aprofundat cu studii politice. În 1999, a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale, în cadrul ASE. Ulterior, s-a înscris la studii de master la SNSPA. Înainte de facultate, respectiv din 1996 până în 1999, a fost elevă la Institutul Puskin, la Moscova, având și o diplomă în rusă comercială.

Citește și: Ce studii are Cătălin Măruță? Din ce își câștiga banii până să ajungă să lucreze în televiziune

După facultate, actualul ministru al Culturii a făcut câteva studii politice, fiind mai atrasă de acest domeniu decât de economie. Potrivit informațiilor din spațiul public, Raluca Turcan a urmat studii politice la ACYPL, la Washington, în SUA. A făcut un curs și la Universitatea de la Viena și s-a specializat în Cadrul Legal și Instituțional al Uniunii Europene.

Ce studii are Raluca Turcan, ministrul Culturii. Puțini știu că aceasta este de fapt meseria ei de bază
Raluca Turcan conduce Ministerul Culturii în Guvernul Ciolacu

Când a intrat în politică

Viceliderul Grupului Parlamentar al PNL a mai făcut cursului și la Atena, dar și în cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”. La începutul anilor 2000, a făcut pasul către politică.

Raluca Turcan a fost mai întâi consilier al Președintelui PNL, în perioada 2002-2004, apoi membru în Biroul Național de Conducere al partidului. Din 2007 până în 2011 a deținut un mandat de vicepreședinte al Partidului Democrat-Liberal (PDL).

Citește și: Ce studii are Monica Tatoiu, de fapt. Încasează lunar o pensie uriașă: “Dorm liniștită noaptea, nu am făcut șmecherii”

A făcut parte din Comisia de Educație din PNL, după care a devenit președinte interimar al partidului. În anul 2017 a preluat funcția de prim-vicepreședinte PNL. În prezent, este membru de drept și vicepreședinte al biroului permanent al PNL, precum și președinte al Comisiei pentru Muncă, Familie și Protecție Socială a partidului din care face parte.

Pe plan personal, politiciana în vârstă de 47 de ani este căsătorită și are un fiu. Ea formează o familie cu Valeriu Turcan, fost jurnalist și consilier prezidențial și purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale în perioada 2007-2012.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *