Ce temperatură trebuie să ai în casă pe timp de iarnă. Vei avea mereu căldură și vei scăpa de sumele uriașe de pe facturi

Sfaturi importante de la specialiști
Ce temperatură trebuie să ai în casă pe timp de iarnă. Vei avea mereu căldură și vei scăpa de sumele uriașe de pe facturi

Îți dorești ca temperatura din casă să fie mereu constantă, dar factura să nu vină cu o sumă uriașă? Îți spunem mai jos sfaturile specialiștilor cu privire la ce temperatură trebuie să ai în fiecare cameră pe timp de iarnă. Astfel, potrivit lor, vei avea mereu căldură fără să fie nevoie să plătești sume foarte mari.

Ce temperatură trebuie să ai în casă pe timp de iarnă

E dificil să găsești temperatura potrivită pentru interiorul casei în funcție de momentul zilei. Cercetătorii au stabilit în ultimii ani că este indicat să avem o temperatură normală în locuință. În acest timp este foarte importantă și umiditatea din casă. Cu cât aceasta este mai mică, cu atât căldura din încăpere trebuie să fie mai mare. Dacă ești o persoană căreia îi place căldura, trebuie să știi că cercetătorii au descoperit faptul că îți va fi mai greu să te concentrezi dacă este prea cald în casă.

Majoritatea oamenilor spun că temperatura perfectă se învârte între 20 și 25 de grade Celsius. În timpul iernii, temperatura ideală în casă este de 21 de grade, iar vara oamenii preferă să aibă camerele mai reci, cu aproximativ 20 de grade Celsius.

Iată care sunt temperaturile ideale pentru fiecare cameră:

Temperatura trebuie să fie diferită de la o cameră la alta, în funcție de cele în care petrecem mai mult timpul. Însă nu trebuie neglijate nici holurile sau camerele pe care nu le folosim deloc. Minimul în aceste camere trebuie să fie de 15 grade, nu mai jos.

  • Living – 20-22°C
  • Dormitor – 16-19°C
  • Bucătărie – 18-20°C
  • Baie – 22-24°C
  • Hol – 15-18°C
  • Cămară – 15-18°C
  • Bibliotecă – 20-22°C

Potrivit specialiștilor, aceste valori sunt standard pentru persoanele care sunt acasă și active. Temperatura ar trebui să scadă atunci când locuința este goală sau când se apropie ora de somn.

Temperatura ambientală optimă într-o locuință nelocuită nu ar trebui să coboare mai jos de 10-15 grade Celsius atunci când e vorba de condiții meteo nefavorabile, cum este iarna, de exemplu.

Care este temperatura ambientală perfectă pentru somn

Temperatura din dormitor are un impact semnificativ asupra calității somnului. Conform experților, încăperile răcoroase contribuie într-un mod pozitiv la o noapte de odihnă profundă. De aceea, ei recomandă ca termostatul să fie setat undeva între 16 și 22 de grade Celsius. Dacă în locuință sunt copii mici temperatura ideală în timpul somnului trebuie să fie cuprinsă între 16 și 24 de grade.

Așadar, valoarea la care setezi termostatul are impact direct asupra calității somnului, iar acesta, la rândul lui, are consecințe directe asupra calității vieții.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
7.7 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *