Ce ţine Vladimir Putin în valiza secretă de care nu se desparte nicio clipă. O poartă cu el peste tot

Vladimir Putin are în permanență asupra sa o valiză misterioasă, de care nu se desparte nicio clipă.

Ce ţine Vladimir Putin în valiza secretă de care nu se desparte nicio clipă. Președintele rus a fost prezent la funaraliile liderului ultranaționalist Vladimir Jirinovski. Pe imaginile în care a fost surprins liderul de la Kremlin se poate observa cum unul dintre agenții săi de securitate purta o geantă diplomat misterioasă. Presa internaţională scrie că ar fi vorba de valiza nucleară. Iată ce conține, de fapt, aceasta.

Ce ţine Vladimir Putin în valiza secretă de care nu se desparte nicio clipă

Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să declanșeze invazia în Ucraina pe 24 februarie. La doar câteva zile a dispus ridicarea gradului de alertă pentru forțele nucleare. Președintele rus a motivat că a luat această decizie ca urmare a „declarațiilor agresive din partea țărilor membre NATO”.

De atunci, o lume întreagă se întreabă înspăimântată dacă Putin este sau nu dispus să folosească arme de distrugere în masă. Însă amenințarea este, se pare, cât se poate de reală, având în vedere că președintele rus poartă cu el în permanență valiza secretă care ar conține dispozitivul de declanșare a armelor nucleare.

Presa internațională a sesizat că la funeraliile lui Vladimir Jirinovski, un agent de securitate din proximitatea lui Vladimir Putin are în mână presupusa valiză nucleară.

Liderul de la Kremlin a avut o scurtă apariţie la slujba de pomenire de la Catedrala Cristos Mântuitorul, unde a venit cu un buchet de flori. Îmbrăcat în negru, Putin a făcut semnul crucii în faţa sicriului lui Vladimir Jirinovski, care ar fi murit de Covid. Jirinovski a fost cel care care a prezis cu o acurateţe remarcabilă data invaziei lui Putin în Ucraina.

The Sun a publicat imagini cu momentul apariției lui Putin la funeralii.

Ce tine Vladimir Putin in valiza secreta de care nu se desparte nicio clip
Ce ţine Vladimir Putin în valiza secretă de care nu se desparte nicio clipă

Valiza nucleară a fost prezentată publicului

În mod obișnuit, valiza nucleară, care a fost creată la începutul anilor 1980, este supravegheată 24/7. Ea a fost prezentată pentru prima oară publicului în 2019. Oamenii au putut să vadă cu ochii lor ce conține, de fapt, valiza.

Aceasta este dotată cu un cod personalizat cu care poate fi controlat arsenalul nuclear al Rusiei. Este codul cu care Vladimir Putin poate declanșa un atac nuclear. Potrivit presei de la Moscova, deși valiza este purtată în mod frecvent de unul dintre oamenii din apropierea președintelui rus, în realitate sunt de fapt trei astfel de valize.

O eventuală decizie a lui Vladimir Putin de a declanșa un atac nuclear trebuie să fie secondată de cea a ministrului rus al Apărării și  Șefului Statului Major rus.

O altă caracteristică extrem de importantă a acestei valize este aceea că liderul de la Kremlin poate fi avertizat prin intermediul ei în cazului unui atac nuclear asupra Federației Ruse.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
6.5 54 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *