Ce trebuie să faci cu carnea de pui înainte de a o găti. Secretul bucătarilor pentru o friptură fragedă și gustoasă

Trucul pentru un pui delicios.
Ce trebuie să faci cu carnea de pui înainte de a o găti. Secretul bucătarilor pentru o friptură fragedă și gustoasă

Carnea de pui este una dintre cele mai populare alegeri atunci când vine vorba de gătit. Cu toate acestea, pentru a obține rezultate delicioase, este important să acorzi atenție pregătirii corespunzătoare a cărnii înainte de a o prepara după rețeta preferată. În ceea ce privește friptura de pui, există un secret care o face să iasă absoult delicioasă și cu o textură perfectă. Iată ce trebuie să faci cu carnea de pui înainte de o găti.

Ce trebuie să faci cu carnea de pui înainte de a o găti

Puiul prăjit este preferatul multor oameni, inclusiv al lui Markus Samuelsson, bucătar-șef al Red Rooster din Harlem, New York și personalitate de televiziune. Știind toate secretele bucătăriei, chef Samuelsson a descoperit un secret care face friptura de pui perfectă.

Probabil că și ție ți s-a întâmplat ca puiul să fie prea tare atunci când îl mănânci. Este consecința faptului că te grăbești să prepari rapid o cină sau prânzul pentru întreaga familie. Dacă scoți puiul din frigider și îl prepari în următoarele 20 de minute, cu siguranță carnea nu va fi foarte fragedă.

Markus Samuelsson ne dezvăluie ce trebuie să facem cu carnea de pui pentru a obține cea mai bună friptură.

Citește și: Secretul pentru a obține pulpe de pui crocante. Ies mai bune ca la fast-food, ce trebuie să adaugi de fapt

Secretul pentru cea mai bună friptură

Carnea de pui este destul de fragedă, de aceea, la acțiunea unui acid puternic, precum oțetul sau sucul de lămâie, există riscul ca aceasta să se întărească. Pentru a evita această problemă, există o soluție simplă.

Înainte să începi să prepari carnea de pui, iată cum trebuie să procedezi. Acest secret te va ajuta să prepari cea mai delicioasă masă.

Citește și: Ce trebuie să pui de fapt în făină când faci șnițele. Ingredientul care le face mult mai gustoase

Pentru început, tot ce trebuie să faci este să pui într-un vas două cani de apă și o cană de sare. Pune totul pe foc și lasă până începe să fiarbă. Apoi adăugați încă 6 căni de apă rece. Ulterior, plasează puiul în recipient și lasă-l la frigider timp de o oră și jumătate.

O altă metodă este păstrarea cărnii de pui într-o saramură specială, preparată din 8 părți de apă și o parte sare. Amestecă bine lichidul până se dizolvă sarea, apoi pune carnea de pui în această saramură pentru aproximativ o oră. După ce s-a scurs acest timp, poți scoate puiul. Clătește-l și apoi îl poți găti. Astfel vei reuși să obții cel mai bun pui.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *