Ce trebuie să faci dacă varza pentru sarmale este prea acră sau prea sărată

Află care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi și ce trebuie să faci dacă varza pentru sarmale este prea acră sau prea sărată

Scris de: Dana Cazacu

12 Apr. 2022

Ce trebuie să faci dacă varza pentru sarmale este prea acră sau prea sărată

Este cunoscut faptul că sarea sporește gustul alimentelor, însă aceasta poate strica un fel de mâncare dacă se exagerează cu ea. Varza nu face excepție; prea puțină sare are ca rezultat un gust fad, în timp ce prea multă sare provoacă o aromă amară. Dacă din greșeală ați sărat prea mult varza pentru sarmale și sunteți pe cale să o aruncați, așteptați. Vestea bună este că s-ar putea să nu fie distrusă. Urmând câteva sfaturi, aceasta poate căpăta o nouă viață, trecând de la prea sărată, la savuroasă. Iată ce trebuie să faci dacă varza pentru sarmale este prea acră sau prea sărată.

Varză pentru sarmale prea acră sau prea sărată – ce trebuie să faci

Varză pentru sarmale prea acră sau prea sărată - ce trebuie să faci
Ce să faci dacă varza pentru sarmale este prea acră sau sărată

În acest articol afli ce să faci dacă varza murată pentru sarmale a devenit puțin prea acră sau prea sărată. Iată câțiva pași simpli pe care îi poți face pentru a elimina excesul de sare din varză.

Varza prea acră sau prea sărată este una dintre cele mai neplăcute surprize după câteva săptămâni în care aceasta a fost pusă la murat. În loc să savurezi deliciul mult așteptat, rămâi cu un gust acru sau sărat în gură. Din fericire, există câțiva pași simpli pe care îi poți face pentru ca aceasta să devină comestibilă și chiar delicioasă din nou. Așadar, să trecem în revistă, unul câte unul, toate sfaturile legate de acest aspect, potrivit acasa.ro.

Ce trebuie să faci dacă varza pentru sarmale este prea acră

Sarea este un ingredient esențial în prepararea mâncărurilor. Ea transformă apa în saramură și previne dezvoltarea bacteriilor rele. Dar prea multă se transformă brusc dintr-un lucru bun într-un lucru rău.

Cel mai simplu mod de a elimina excesul de sare, precum și acreala din varza pentru sarmale este să se spele frunzele de varză murată în apa călduță sau să se pună la desărat cu o oră înainte ca aceasta să fie folosită. Se poate lăsa la înmuiat în apă nesărată și peste noapte sau chiar timp de câteva zile. În acest interval se poate schimba apa de mai multe ori. Se gustă varza din când în când și, odată ce apa a golit varza de excesul de sare, se strecoară și se depozitează varza murată într-un alt vas.

Dacă varza pentru sarmale este încă prea acră sau prea sărată după ce a fost lăsată în apă, se repetă procedeul până când aceasta ajunge la gustul pe care îl dorești și excesul de sare este eliminat.

Fiţi conștienți de faptul că, cu fiecare clătire și înmuiere, vei sacrifica din ce în ce mai multe culturi vii care s-au dezvoltat în timpul în care varza a stat la murat. În general o singură clătire sau înmuiere sunt suficiente.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
7.4 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *