Ce trebuie să faci înainte și după epilarea definitivă cu laser. 7 sfaturi pentru cele mai bune rezultate

Așa te vei bucura de piele fină

Scris de: Daoud Andra

22 Jan. 2024

Ce trebuie să faci înainte și după epilarea definitivă cu laser. 7 sfaturi pentru cele mai bune rezultate

Epilarea cu laser reprezintă, fără doar și poate, cea mai eficientă metodă de a scăpa de părul de pe față și de pe corp. În urma ședințelor efectuate cu regularitate, părul dispare în proporție foarte mare, chiar și la persoanele care se confruntă cu pilozitate excesivă. Pentru a avea rezultate excelente și pentru ca pielea să nu aibă de suferit, iată ce ar trebui să faci înainte și după epilarea definitivă cu laser!

Cum pregătești pielea pentru o ședință de epilare definitivă

Dacă ai decis să scapi de părul de pe corp cu ajutorul laserului, trebuie să ai în vedere câteva aspecte, înainte de a începe procedurile propriu-zise. În primul rând, alege un salon sau o clinică sigure, pentru a nu avea experiențe neplăcute. Stabilește împreună cu personalul de acolo ce tip de laser se potrivește firului tău de păr: poate fi dioda sau Alexandrite, ambele fiind eficiente, însă pentru tipuri diferite de păr. Pentru rezultate ideale, iată de ce trebuie să mai ții cont!

Nu mai smulge părul înainte de epilarea cu laser

Cu o lună înainte de a începe procedura, nu mai epila părul prin smulgere, ci rade-l. Laserul acționează asupra rădăcinii, iar pentru a fi eficient, trebuie ca firul de păr să aibă rădăcină.

Citește și: Faci asta zilnic, fără să știi că îți îmbătrânește pielea cu 10 ani. Cum îți protejezi tenul

Evită expunerea la soare

Dacă faci ședințele vara, evită să faci plajă cu 10 zile înainte de ședință, dar și după. Pielea nu trebuie să fie arsă de soare atunci când se aplică procedura cu laserul.

Rade părul cu puțin timp înainte de procedură

Se recomandă ca pielea să fie proaspăt rasă atunci când mergi la epilarea cu laser. Este de preferat să razi părul cu o seară înainte sau în ziua respectivă, dar să treacă câteva ore până la epilare, astfel încât pielea să nu fie iritată.

Nu aplica produse cosmetice

Pielea trebuie să fie perfect curată, fără să aplici cremă de corp, deodorant sau parfum pe zona pe care urmează să o epilezi cu laserul.

Citește și: Ritual vechi de înfrumusețare pentru o piele catifelată. Cu ce să te speli pe față dacă ai tenul gras

Ce să faci după ședința de epilare cu laserul

După epilarea cu laser este important să eviți expunerea la soare, așa cum menționam și mai sus. Dacă este vară, aplică o cremă cu factor de protecție solară și pe corp, de fiecare dată când ieși din casă. Protejează pielea cel puțin 10 zile după epilare.

Nu folosi produse iritante

După procedura cu laser, pielea este sensibilă. Nu folosi produse care conțin parfum, alcool sau ingrediente iritante. Aplică o cremă hidratantă pe piele, pentru a o ajuta să se refacă.

Evită băile fierbinți

Apa prea caldă poate irita pielea, care este deja sensibilă. Timp de câteva zile, evită să faci baie cu apă fierbinte.

Nu lăsa să treacă prea mult timp între ședințe

Secretul reușitei în cazul epilării definitive este consecvența. Ședințele se efectuează cu regularitate, pentru rezultate optime. Între două epilări cu laserul trebuie să treacă 4-6 săptămâni, pentru a obține rezultatele dorite.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *