Ce trebuie să faci la toate geamurile termopan iarna. Așa nu vei mai pierde deloc căldura din casă

Ai nevoie doar de un singur obiect
Ce trebuie să faci la toate geamurile termopan iarna. Așa nu vei mai pierde deloc căldura din casă

Tot mai mulți români se gândesc la soluții pentru a face economie la facturile de la încălzire. Specialiștii îi îndeamnă să înceapă cu un control al ferestrelor. Ce trebuie să faci la toate geamurile termopan iarna? Puțini știu de această metodă ingenioasă de a nu mai pierde căldura din casă.

Ce trebuie să faci la toate geamurile termopan iarna

Potrivit specialiștilor, geamurile termopan se reglează pentru iarnă. Acestea pot fi comparate ușor cu anvelopele de iarnă, adică în apropierea anotimpului rece ele trebuie să fie pregătite pentru ceea ce urmează. În funcție de producător, geamurile de termopan au posibilitatea de a fi reglate, fiind vorba de gradul de etanșare al acestora. Ele se reglează manual astfel încât să se deschidă ușor, fără să permită pătrunderea aerului rece de afară.

Cum se verifică geamurile de termopan. Trucuri simple

Se aprinde o lumânare care se poziționează în dreptul ferestrei. Dacă flacăra se mișcă în toate direcțiile, înseamnă că geamurile nu sunt aliniate așa cum ar trebui. O altă metodă simplă de verificare este să folosești o coală de hârtie între tocul geamului și deschidere, apoi închide fereastra. Dacă hârtia se trage ușor fereastra are nevoie să fie reglată.

Cum se reglează geamurile. Ai nevoie doar de un singur lucru

Reglarea acestora se poate face destul de ușor cu un imbus de mărimea patru. Se răsucește fiecare balama cu ajutorul imbusului dinspre garnitura de cauciuc spre cameră. Se poate observa cum geamul se depărtează puțin de ramă. Aceasta este poziția optimă a geamului pentru iarnă, dar și pentru a putea fi deschis cât mai ușor. Cu această metodă vei reduce semnificativ pierderile de căldură din locuință.

Trucul simplu care te ajută să reduci pierderile de căldură din casă cu până la 50%

Potrivit specialiștilor, e bine să avem o temperatură cuprinsă între 19 și 22 grade Celsius în camerele de zi, 16-18 grade Celsius în dormitor și 22-24 de grade Celsius în baie.

Cum facem însă să reducem pierderile de căldură din casă?

Un truc foarte simplu și util este să acoperi ferestrele cu folie cu bule antistatică. Potrivit specialiștilor, prin ferestre se pierde o mare cantitate de căldură, iar folia aceasta împiedică aerul cald să mai iasă. Pusă peste geam, folia cu bule antistatică poate reduce pierderile de căldură cu până la 50%. Dacă este vorba despre o fereastră dublă vorbim despre 20%. Pentru a te asigura că fiecare cameră va fi în continuare luminoasă folosește folie cu bule mari.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce nu au făcut niciodată Ramona Olaru, Dani Oțil și Răzvan Simion
8.3 481 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *