Ce trebuie să presari în apa în care fierbi mămăliga. Regula de aur ca să iasă perfectă și cremoasă

Cum se gătește mămăliga perfectă
Ce trebuie să presari în apa în care fierbi mămăliga. Regula de aur ca să iasă perfectă și cremoasă

Ce trebuie să presari în apa în care fierbi mămăliga. Mămăliga este unul dintre cele mai apreciate preparate tradiționale românești. Este un excelent înlocuitor al pâinii și poate fi consumată alături de multe feluri de mâncare. Însă chiar dacă pare simplu de făcut, mămăliga are secretele ei. Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le respecți dacă vrei să te bucuri de o mămăligă perfectă, cu un gust aromat și o textură cremoasă.

Ce trebuie să presari în apa în care fierbi mămăliga

Chiar dacă este un preparat banal, rețetele pentru mămăligă sunt nenumărate. Fiecare gospodină are secretul ei, de la cum să torni mălaiul pentru a nu face cocoloașe și până la ce alte ingredeinte ar trebui să adăugăm la fiert pentru un gust deosebit.

Însă dacă urmezi sfaturile de mai jos, cu siguranță vei găti cea mai bună mămăligă.

– Imediat ce pui apa la fiert, pune un praf de sare, dar și un praf de mălai.

– Nu aștepta până când apa deja clocotește pentru a turna restul de mălai. Încearcă să anticipezi când va fierbe și toarnă mălaiul înainte, pentru a nu se forma cocoloașe.

– Toarnă mălaiul în ploaie pentru ca mămăliga să iasă gustoasă și să se facă mai repede.

Cum faci cea mai bună mămăligă. Reguli de aur pentru un preparat gustos și cremos

Nu uita să mesteci în permanență! Indicat ar fi cu o lingură de lemn

– Dacă vrei ca mămăliga să iasă și mai gustoasă, folosește lapte în locul apei.

– Cei care nu țin post, pot găti mămăliga adăugând o lingură de unt la final, după ce ai stins focul. Untul va oferi o consistență mai cremoasă și un gust mai bun preparatului.

– Nu te grăbi! Mămăliga se face cu răbdare. Lasă mălaiul să fiebă aproximativ 30 de minute înainte să stingi focul.

– Trebuie să ții cont și de tipul de mălai pe care îl folosești. În cazul mălaiului de țară, acesta se fierbe circa 10-15 minute, iar cel din comeț aproximativ 6-8 minute.

– Răstoarnă mămăliga pe un tocător de lemn. Astfel nu vei împiedica aburii din mămăligă să se ridice, la fel cum se întâmplă în cazul în care este pusă pe o farfurie de porțelan sau de sticlă. Totodată, lemnul dulce absoarbe umiditatea din mămăligă și îi dă un gust bun, ca la bunica, la țară.

Te-ar putea interesa și: „Ce poți găti cu resturile de mămăligă. 5 moduri în care le poți folosi

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat detalii noi!
9.1 91 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.