Ce trebuie să știm atunci când alegem fotograful pentru nunți sau alte evenimente. Dacian S. Foldi: „Se întâmplă ca la instantanee persoanele apropiate să nu se ridice de la masă” VIDEO EXCLUSIV

Cele mai importante momente din viața cuiva sunt transformate în amintiri de artistul fotograf

Când vine vorba de planificarea unei nunți sau a unui eveniment important, de multe ori fotograful și cameramanul sunt luați ultimii în considerare. Un lucru destul de greșit, mai ales că la finalul petrecerii imaginile rămân cea mai de preț amintire. Artistul fotograf Dacian S Foldi a explicat în exclusivitate pentru EGO.ro cât de importantă este discuția cu fotograful și de ce trebuie să țină cont mirii atunci când fac alegerile pentru nuntă.

„Detaliile cerute de clienți fac diferența”

Cele mai importante momente din viața cuiva sunt transformate în amintiri de artistul fotograf, așa că întâlnirea cu el este extrem de importantă.

„De obicei este destul de simplu. De la primul contact mie îmi place să mă și văd cu clienții nu doar prin mesaje și telefon, așa că față în față cred că putem defini mult mai repede cam tot ce îi interesează pe ei în primul rând. Pentru mine este ușor pentru că eu vin și fac ceea ce iubesc, așa că detaliile lor sunt extrem de important”, ne-a declarat Dacian S. Foldi completând că această regulă nu trebuie aplicată doar în cazul nunților, ci la orice gen de eveniment.

„Este valabil nu doar la nunți, pentru că asta am început de curând, făcând foarte multe instantanee, am trecut foarte repede și în zona asta. Așa că mirii înțeleg cumva cam cum este stilul meu de a face poze. Detaliile cerute de clienți fac diferența, pentru că eu vreau să văd cum văd ei, nu doar cum văd și eu întreg procesul”.

„Orice fotografie are o poveste”

Dacian S Foldi recomandă ca mirii să lucreze cu fotografi cu care simt că au o chimie încă de la prima întâlnire, căci în cazul în care nu sunt compatibili, starea emoțională se resimte în fotografie.

„Orice fotografie are o poveste, de aceea încerc pe cât pot de mult, ca fiecare imagine să fie diferită una de cealaltă. Pentru că fiecare imagine poate să spună ceva”, ne-a mai spus fotograful. Mai mult decât atât, la întâlnirea cu mirii fotograful trebuie să știe direct care sunt persoanele apropiate acestora pentru a se asigura că le captează emoțiile în fotografiile lui.

„E bine să existe o astfel de discuție, mai ales că obișnuiesc să mă informez înainte. Sunt foarte importante discuțiile înainte de eveniment, oricare ar fi el, tocmai pentru a stabili care sunt persoanele din familie, care sunt persoanele mai important. Nu prea există discuții despre pe cine să nu fotografiez, dar trebuie să mă focusez pe părinți, oamenii apropiați. Se întâmplă ca la instantanee persoanele apropiate să nu se ridice de la masă și atunci opțiunile evidente sunt și fotografiile de la panou, unde acolo se întâmplă lucrurile puțin altfel. Dar dacă focusul meu este pe rudele apropiate sau prietenii apropiați atunci o să am grijă să fie totul în regulă”.

Ce trebuie sa stim atunci când alegem fotograful pentru nunti sau alte evenimente
Dacian S. Foldi

„Trash the dress”

Atunci când vine vorba de nuntă, cei mai mulți miri aleg să facă o ședință foto imediat după eveniment, doar ei doi, asta pentru că în ziua ceremoniei nu au prea mult timp la dispoziție. Fotograful Dacian S. Foldi ne-a mărturisit că nu este obligatoriu ca mireasa să se alinieze trend-ului american, și anume să distrugă rochia de mireasă cu scopul de a obține niște fotografii spectaculoase, însă dacă alege să o facă, sfatului expertului este acela de a nu-și îngrădi deloc imaginația.

„Vin din zona de fashion, shooting altfel, de compoziție în special, în zona de evenimente, așa că în momentul în care povestim despre ședința foto de după nuntă, unde sunt doar mirii, se pot întâmpla lucruri minunate după. Adică dacă există un „trash the dress” mi-ar plăcea să fie mult mai flexibil și chiar să fie așa cum spune și titulatura, adică să facem orice cu rochia de mireasă”, ne-a mai declarat tânărul, în timp ce demontează un mit pe care îl invocă destul de mulți fotografi în ultima perioadă și anume că este nevoie de câteva luni pentru a edita imaginile din timpul nunții și de la ședința de după.

„Eu am foarte mare încredere în munca mea, așa că le trimit toate imaginile. Dar înainte de a le trimite pe toate, evident că aleg, din toate cadrele, un număr destul de mare dintre ele și le mai aranjez puțin. Dar pentru că știu oarecum ce fac la momentul acela, pentru mine nu este o rușine și le dau pe toate imediat după eveniment. Cam la două săptămâni maxim o să le primească pe toate”, a mai declarat Dacian S. Foldi pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *