Ce trucuri există pentru tehnica contouring. Claudia Preduca, make-up artist: „Trebuie să avem grijă ce cantitate de produs folosim” EXCLUSIV

Claudia Preduca, make-up artist, ne-a oferit trucuri
Ce trucuri există pentru tehnica contouring. Claudia Preduca, make-up artist: „Trebuie să avem grijă ce cantitate de produs folosim” EXCLUSIV

Multe dintre noi ne dorim să ne punem în valoare trăsăturile prin produsele de machiaj sau să scăpăm de imperfecțiuni. Tehnica contouring este în vogă, astfel că numeroase persoane au început să se folosească de aceasta pentru a corecta forma feței. Claudia Preduca, make-up artist, ne-a dat, în exclusivitate pentru Ego.ro, sfaturi în acest sens.

Claudia Preduca, make-up artist: „Acum câțiva ani nu era așa în vogă conturing-ul, ci, mai degrabă, toată lumea apela la un bronzer”

Chiar dacă în urmă cu doar câțiva ani toată lumea apela la un bronzer pentru a corecta forma feței, efectul nu era același ca la contouring. Trăsăturile nu se pot schimba drastic, însă putem arăta mai bine cu ajutorul produselor cosmetice. Claudia Preduca, make-up artist, ne-a oferit trucuri și ne-a explicat, pas cu pas, cum ar trebui să ne folosim de această tehnică.

Bună, Claudia! Se mai poartă contouring-ul?

Claudia Preduca: Este o tehnică care a devenit virală în ultimii ani pe Tik Tok mai ales, se încearcă tot felul de metode noi de conturing.

Ce schimbări a suferit de-a lungul timpului această tehnică? Cum ne folosim acum de contouring?

Claudia Preduca: Se folosește în același scop ca și în trecut și anume pentru a corecta forma feței. Acum câțiva ani nu era așa în vogă conturing-ul, ci, mai degrabă, toată lumea apela la un bronzer.

Bun, dar ne putem schimba, într-un mod realist, trăsăturile cu ajutorul contouring-ului? Ne poți explica, pas cu pas, cum facem acest lucru?

Claudia Preduca: Nu ne putem schimba trăsăturile drastic, însă putem ajuta ca trăsăturile să arate mult mai bine. În funcție de forma feței, aplicăm unde este necesar conturing, blenduim foarte bine deoarece este un produs cremos, după care setăm cu un bronzer dacă ne dorim o intensitate mult mai mare.

Claudia Preduca, despre contouring
Claudia Preduca, despre contouring

„Uneori, nasul nu necesită conturing”

La ce trăsătură trebuie să insistăm cu contouring-ul? Am observat că pomeții pot să devină mult mai sculptați și nasul mai subțire.

Claudia Preduca: Asta variază în funcție de forma feței, însă pomeții se conturează la orice formă, diferă doar locul unde aplici produsul. La fel și la nas. Uneori, nasul nu necesită conturing.

Se folosește, de multe ori, o pudră translucidă în zona cearcănelor și a pomeților.  Este tot o tehnică de contouring pentru a sublinia linia pomeților?

Claudia Preduca: Da, această tehnică se numește “baking”, era foarte în vogă acum câțiva ani, acum am observat că lumea preferă să folosească mai puțină pudră, practic apelăm tot la baking dar folosim pudra într-o cantitate mult mai mică.

Ce truc bun ne-a oferit

Ce recomandări ai pentru această tehnică? Când prea mult este, de fapt, prea mult?

Claudia Preduca: Cel mai important lucru pentru a realiza un contouring corect, este acela de a știi care este forma feței tale. Un truc bun: te uiți în oglindă și încerci să îți încadrezi fața într-un oval imaginar. La contouring, trebuie să avem grijă ce cantitate de produs folosim, mai ales dacă produsul este foarte pigmentat.

Avem parte și de tehnici asemănătoare sau aceasta este singura prin care ne putem schimba trăsăturile?

Claudia Preduca: O tehnică asemănătoare este folosirea unui bronzer, fiind mult mai light decât conturing-ul, care este un produs cremos, dar, cu siguranță, nu vom obține același efect.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *