Ce tunsoare ţi se potriveşte în funcţie de forma feţei. Cum faci alegerea corectă

Care este tunsoarea cea mai potrivită în funcție de forma feței tale.
Ce tunsoare ţi se potriveşte în funcţie de forma feţei. Cum faci alegerea corectă

Ce tunsoare ţi se potriveşte în funcţie de forma feţei? Înainte să te tunzi, trebuie să iei în considerare ce tip de păr ai, dar mai ales trăsăturile feței, care pot dicta cel mai bine tunsoarea potrivită.

Alegerea unei coafuri care te flatează și te complimentează din toate unghiurile nu este tocmai ușoară. Dacă nu ții cont de forma feței, s-ar putea să nu fii mulțumită de rezultat. De aceea, îți vom împărtăși câteva sfaturi importante din partea unor hairstyliști de top. Iată cum faci alegerea corectă.

Ce tunsoare ţi se potriveşte în funcţie de forma feţei

Tunsori pentru fața rotundă

Specialiștii în frumusețe recomandă tunsorile în straturi lungi, care acoperă maxilarele și creează unghiuri subtile. Fața rotundă este avantajată de tunsori la baza umerilor dar și de tunsori bob. Bretonul lung, lateral, este altă alegere potrivită. Dacă alegi să îți tunzi părul scurt, evită buclele care ar putea să adauge volum în jurul feței tale. „O față rotundă arată foarte bine cu tăieturi neuniforme, adică un amestec de lungimi”, spune hairstylistul McMillan. Kirsten Dunst este un bun exemplu, care poartă astfel de tunsori. Alte vedete cu fața rotundă sunt: Selena Gomez sau Jennifer Lawrence.

Tunsori pentru fața ovală

Pentru fețe ovale este recomandat părul până la umeri sau mai lung, cu onduleuri lejere. O altă propunere poate fi o tunsoare cu breton într-o parte și părul la baza umerilor. Bretonul drept, tăiat pe linia sprâncenelor poate atenua ovalul feței și va crea iluzia unei fețe alungite. Dacă dorești să adaugi un plus de volum părului tău, poți face câteva onduleuri rapide, care să păstreze aspectul natural. Iată câteva vedete care au fața ovală și poartă cele mai frumoase tunsori: Jessica Alba, Jessica Biel sau Katy Perry. Te poți inspira din stilul lor pentru tunsori moderne și feminine.

Ce tunsoare ţi se potriveşte – Tunsori pentru fața pătrată

Fața pătrată are nevoie de tunsori care să atenueze unghiurile pătrate ale feței. Părul drept, lung, în stilul lui Demi Moore este o alegere potrivită. Lungimile drepte subliniază centrul feței și distrag atenția de la linia maxilarului. Pentru fețele pătrate se mai potrivesc și coafurile cu onduleuri la vârfuri. Părul ondulat poate să pornească de la urechi în jos, ceea ce ajută la ascunderea oricărui unghi al maxilarului. Keira Knightley este un alt exemplu potrivit, care are fața pătrată și poartă des onduleuri lejere care îi îndulcesc trăsăturile. Și actrița Olivia Wilde care și-a tuns deseori părul într-un bob inegal poate fi o inspirație.

În cazul feței pătrate sunt ideale orice modele de tunsori care încadrează chipul și nu subliniază trăsăturile drepte.

Iată și alte coafuri lejere, ideale pentru fiecare zi.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
8.4 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *