Ce vezi mai întâi în imagine? Testul care dezvăluie cel mai adorabil lucru despre tine

Ai putea descoperi ceva nou despre cine ești tu cu adevărat.
Ce vezi mai întâi în imagine? Testul care dezvăluie cel mai adorabil lucru despre tine

Deși testele de personalitate gratuite de pe internet nu reprezintă în niciun caz o măsură exactă a ceea ce ești ca persoană, ele s-au dovedit a fi totuși fascinante. Testele de personalitate pe care le găsești în mediul online pot reprezenta o modalitate distractivă și ușoară de a descoperi mici părți ascunse din tine, care îți pot oferi o idee despre cine ești. Într-un astfel de exercițiu se spune că ceea ce vezi în imagine pentru prima dată îți poate spune care este partea dominantă a creierului tău. Așadar, privește imaginea de mai sus, spune ce vezi mai întâi și află ce spune acest lucru despre tine.

Iluzia optică ce îți poate dezvălui caracteristici despre personalitatea ta

To ceea ce trebuie să faci este să determini ce vezi mai exact în această imagine, fără a sta prea mult pe gânduri.

Dacă primul lucru pe care l-ați văzut a fost un cal

Caii sunt animale extrem de îndrăgite, cunoscute ca fiind un simbol al libertății, rezistenței, mereției, spiritului, determinării și curajului.

Dacă vedeți un cal în această imagine, întruchipați natura liberă a calului. Ești o persoană deosebit de hotărâtă, care nu se teme să înfrunte provocările cu capul înainte.

Citește și: Testul care arată dacă ai un IQ de geniu. Reușești să vezi numărul ascuns în 7 secunde?

Dacă primul lucru pe care l-ați văzut a fost o focă

Focile, care împărtășesc trăsături ale elementelor apă și pământ, sunt simboluri ale intuitivității, armoniei și fericirii.

Dacă vezi o focă în această imagine, înseamnă că ești relaxat și atras de aventură. La fel cum foca se simte confortabil atât pe uscat, cât și în apă, ție îți este ușor să te adaptezi la situații noi și să te lași purtat de val.

Dacă primul lucru pe care l-ai văzut a fost un pește

Peștii sunt simbolul renașterii, fertilității, norocului, schimbării, sănătății și emoțiilor. Asociați cu apa, peștii sunt, de asemenea, cunoscuți ca simboluri ale liniștii și echilibrului.

Dacă vezi un pește în această imagine, ești conectat la emoțiile tale și nu ți-e frică să le exprimi. Aveți o intuiție puternică și vă puteți adapta foarte ușor în aproape orice situație.

Dacă primul lucru pe care l-ai văzut a fost o sirenă

Sirenele sunt simboluri ale frumuseții, nonconformismului și feminității. Dacă vezi o sirenă în această imagine, ești o persoană care rămâne mereu fidelă propriilor valori. La fel cum sirenele nu pot fi îmblânzite, cei care văd o sirenă în această imagine se bucură de unicitatea lor.

Citește și: Ești un geniu dacă știi răspunsul la acest test IQ. Pe mulți îi pune în dificultate

Dacă primul lucru pe care l-ai văzut a fost un măgar

Dacă vedeți un măgar în această imagine, sunteți o persoană harnică, cu un puternic simț al responsabilității. Ești, de asemenea, loial, dar intuiția ta puternică te ferește de o loialitate oarbă.

Deși mulți pot spune că ești încăpățânat, în realitate știi doar să ai încredere în instinctul tău și știi să procedezi cu prudență atunci când simți că este necesar.

Ce parte dominantă a creierului ai în funcție de răspunsul dat

Iluzia dezvăluie faptul că cei care au văzut prima oară un pește, au partea drepată a creierului dominantă, iar cei care au observat o sirenă prima dată, folosesc mai mult partea stângă a creierului.

Dar testul nu aduce neapărat dovezi clare în acest sens. Faptul că vedeți un pește, o sirenă, un măgar, un cal sau o focă în iluzia optică probabil că nu are nicio legătură cu partea dominantă a creierului vostru.

Imaginea, folosită într-un studiu inedit

De fapt, imaginea a fost folosită în cadrul unui studiu, în 2008, de la Universitatea Cornell, care a analizat modul în care ”stările motivaționale ale oamenilor – dorințele și preferințele lor – influențează procesarea stimulilor vizuali”.

Mai exact, cercetătorii au vrut să descopere dacă o imagine ambiguă va fi percepută diferit de participanți dacă aceștia se simt motivați să vadă o figură sau alta.

Participanților li s-au arătat desene alb-negru de animale. Jumătate dintre participanți au fost informați că dacă văd animale de la fermă vor primi puncte pozitive, iar dacă văd animale de mare vor primi puncte negative. Cealaltă jumătate a fost informată de contrariul.

Fiecare participant a acumulat puncte în funcție de alegerile făcute, iar punctele lor ar fi determinat recompensa pe care o primesc după ce ar fi finalizat sarcina de imagine: zero puncte echivala cu apă, punctele pozitive echivalau cu bomboane, iar punctele negative echivalau cu o cutie de fasole.

Imaginea finală folosită pentru a determina totalul punctelor lor a fost această imagine ambiguă, pe care cercetătorii au denumit-o „figura ambiguă a calului-foca”.

Rezultatele studiului

Cercetătorii au descoperit că, atunci când au sperat să vadă un animal de fermă, 66,7% dintre participanți au văzut un cal și 33,3% au văzut o focă. În timp ce atunci când sperau să vadă un animal marin, doar 27,3% au văzut un cal și 72,7% au văzut o focă.

Motivați de dorința de a mânca bomboane în loc de conserve de fasole, „participanții au avut tendința de a vedea interpretarea figurii pe care doreau să o vadă, mai degrabă decât una pe care doreau să o evite”, a concluzionat studiul.

Ceea ce înseamnă că, atunci când ești motivat să vezi ceva într-un anumit fel, este mai probabil să vezi acel lucru în acel fel.

Nu poate fi subestimat faptul că aceste tipuri de teste de personalitate au ca scop exclusiv divertismentul și nu sunt menite să fie o analiză exactă a structurii psihologice, fapt demonstrat de acest test de personalitate deosebit de popular care a făcut turul online.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *