Supele cremă sunt una dintre cele mai simple rețete de preparat, iar supa de roșii este foarte gustoasă în orice formă a sa. Roșia este o legumă care poate fi consumată crudă sau combinată cu alte legume în salate, este un element esențial pentru multe rețete din bucătăria noastră. Roșiile oferă nutrienți importanți, conținând vitaminele A, C, B1, B2 și minerale precum fosfor, sodiu, potasiu, calciu și fibre.
Supă cremă de roșii coapte în cuptor
Această legumă conține licopeni care îi conferă culoarea roșie, în plus au o putere antioxidantă mare, ceea ce ajută la întârzierea procesului de îmbătrânire. Consumul de roșii aduce beneficii sistemului cardiovascular și digestiv, este bun pentru sănătatea vizuală și ajută la întărirea sistemului imunitar.
Prepararea acestei supe creme este extrem de simplă și comodă. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, dar savoarea este deosebită. De fapt, cele mai gustoase mâncăruri sunt cele simple, nepretențioase.
Pașii de pregătire pentru supa cremă de roșii sunt cum nu se poate mai rapizi, se spală și se curăță legumele, se taie grosier, se pun într-o tavă, se condimentează și se stropesc cu ulei de măsline. Apoi, legumele coapte se pasează cu un blender vertical și asta-i tot. Citește mai jos, care sunt ingredientele necesare, modul de preparare și elementul surpriză pentru final.
Ingrediente
- 1 kilogram roșii coapte
- 1 ceapă mare
- 1 ardei kapia
- 1 căpățână usturoi
- sare
- puțin zahăr, pentru a corecta aciditatea roșiilor
- 2-3 linguri ulei de măsline
- plante aromatice proaspete sau uscate (busuioc, cimbru sau oregano)
- apă ( opțional)
Preparare
- Roșiile, ceapa și ardeiul kapia se taie cuburi, apoi se așază într-o tavă încăpătoare. Poți tapeta tava cu hârtie de copt.
- Se adaugă cățeii de usturoi curățați, sarea, zahărul și ierburile aromatice.
- Se stropește totul cu ulei de măsline, se amestecă bine și se introduce tava în cuptor la 200 de grade, pentru 30 minute. În acest timp, legumele vor lăsa zeamă. Dacă, totuși, lichidul nu pare suficient, se adaugă câte puțină apă.
- Se lasă la răcorit, apoi se transferă în oală și se pasează bine cu blenderul vertical.
- Consistența cremei de roșii coapte se reglează eventual, adăugând puține apă fierbinte.
Nota de final
Adaugă parmezan sau smântână la final pentru un plus de savoare.. Parmezanul va adăuga un gust sărat, în timp ce smântâna va conferi o dulceață și o textură catifelată.
De asemenea, poți să-ți personalizezi supa cu diverse topping-uri și condimente, cum ar fi o frunză de busuioc proaspăt sau o picătură de ulei de măsline pentru a completa aroma cremei de roșii.
Vezi și Supă cremă de legume coapte. Preparatul ideal pentru zilele de vară