Cea mai dură lovitură pentru Simona Halep. Interdicția incredibilă pe care a primit-o după ce a fost prinsă dopată. Riscă o nouă suspendare

Simona Halep primește lovitură după lovitură
Cea mai dură lovitură pentru Simona Halep. Interdicția incredibilă pe care a primit-o după ce a fost prinsă dopată. Riscă o nouă suspendare

Cea mai dură lovitură pentru Simona Halep. Odată cu suspendarea provizorie din competițiile oficiale aplicată din cauza dopajului, sportiva română va avea și o altă lungă serie de interdicții. Dacă va încălca una dintre ele, Halep riscă o noă suspendare.

Cea mai dură lovitură pentru Simona Halep. Interdicția incredibilă pe care a primit-o după ce a fost prinsă dopată

Potrivit regulamentului mondial anti-doping, odată cu supendarea provizorie, Simona Halep se confruntă și cu alte interdicții. Printre ele se numără și faptul că nu poate participa la turneele de tenis oficiale nici măcar în calitate de spectator, decât dacă își cumpără bilet.

În plus, sancțiunile impuse de Federația Internațională de Tenis nu îi vor permite să fie prezentă în zonele oficiale ale vreunei competiții naționale sau internaționale. O abatere de la această regulă îi va aduce sportivei o nouă suspendare.

„Federația Internațională îi va aplica o nouă suspendare Simonei dacă va apărea în zonele oficiale la meciurile de tenis!”, a precizat antrenorul Mihai Rusu.

Cristian Jura, românul care este membru al Diviziei Antidoping din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), a explicat pentru Sport Total FM de ce alte interdicții se va mai lovi Simona Halep în perioada suspendării temporare.

„Nu poate juca niciun turneu oficial, indiferent unde este organizat. Nu poate participa la nicio competiție, eveniment, nici măcar în calitate de asistent al unui alt sportiv.

Nu poate primi nicio acreditare pentru a participa la vreun turneu, nu are acces în nicio sală de sport, oficial, pentru a se antrena, și nici nu poate să antreneze.

Interdicțiile sunt destul de numeroase, nu poate fi nici spectator, la Roland-Garros, de exemplu.”, a declarat Cristian Jura.

Reprezentantul TAS afirmă că în această perioadă, Halep ar putea participa la programe de educare antid-doping sau de reabilitare, dar nu crede că este cazul.

„Două lucruri poate să facă (Simona Halep – n.r.): poate participa la un program de educare antidoping sau la un program de reabilitare, dar nu cred că este cazul.

Regulile acestea sunt valabile pentru toți sportivii, sunt reglementate la nivel international prin codul mondial anti-doping, se aplică tuturor federațiilor sportive”.

Ce suspendare riscă Simona Halep dacă va fi găsită vinovată

Jucătoarea în vârstă de 31 de ani a fost suspendată temporar după ce a fost testă pozitiv la US Open cu substanța roxadustat. În perioada următoare, Halep și armata de avocați pe care a angajat-o vor încerca să demonstreze că sportiva nu a consumat conștientă această substanță. Dacă nu va reuși acest lucru, ea riscă o suspendare sinonimă cu sfârșitul carierei.

Agenția Mondială Antidoping plasează Roxadustatul în clasa substanțelor interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puțin de patru ani.

Citește și: „Informații care aruncă în aer cazul Simonei Halep. Ilie Năstase a făcut dezvăluirea: „Știu treaba asta din surse sigure”

7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.