Informații care aruncă în aer cazul Simonei Halep. Ilie Năstase a făcut dezvăluirea: „Știu treaba asta din surse sigure”

Ilie Năstase: „Dacă Simona era americancă...”

Scris de: Daoud Andra

02 Nov. 2022

Informații care aruncă în aer cazul Simonei Halep. Ilie Năstase a făcut dezvăluirea: „Știu treaba asta din surse sigure”

În plin scandal legat de dopaj, Ilie Năstase vine cu o dezvăluire care pe mulți îi va pune pe gânduri. Fostul tenismen a vorbit despre situația Simonei Halep și a făcut o paralelă cu alte cazuri similare din lumea tenisului. De ce crede fostul campion că sportiva ar fi fost tratată diferit dacă s-ar fi născut peste Ocean și ce spune despre alte situații asemănătoare din SUA.

Ce spune Ilie Năstase despre cazul Simonei Halep

Simona Halep trece prin cea mai dificilă perioadă a carierei. Sportiva româncă este suspendată provizoriu și trebuie să dea explicații la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping. Situația în care se află Simona Halep a ajuns subiect de presă și în publicațiile internaționale. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat, crede Ilie Năstase, dacă Halep nu ar fi fost româncă.

Fostul campion la tenis are o teorie interesantă cu privire la felul în care sunt tratate astfel de cazuri. Mai mult, Nasty aruncă bomba și spune că știe din surse sigure că, înainte ca Simona să fie depistată pozitiv cu substanța Roxadustat, alte două mai jucătoare de tenis au fost în aceeași situație. Cazurile lor ar fi fost mușamalizate, spune Ilie Năstase, la intervenția unor sponsori.

„Dacă Simona era americancă, nimic n-ar fi apărut în presă despre acest caz. Absolut nimic! Știu două americance, care s-au aflat în situații similare, și cazurile lor de dopaj n-au fost mediatizate. Știu treaba asta din surse sigure din lumea tenisului. Dacă numele acelor jucătoare ar fi fost legate de cazuri de doping, sponsorii lor ar fi plecat acasă, a doua zi”, a spus Ilie Năstase în exclusivitate pentru PlaySport.

Deși nu a dat nume, multă lume a intuit că Ilie Năstase se referă la surorile Williams, suspectate de dopaj în trecut. Asupra Serenei Williams în special au planat astfel de suspiciuni, în perioada în care a colaborat cu Patrick Mouratoglou. Același antrenor se ocupa și de pregătirea Simonei, în perioada în care a fost depistată pozitiv la testul anti-doping.

Informatii care arunca in aer cazul Simonei Halep
Simona Halep, alături de Ilie Năstase și Ion Țiriac

Ana Maria Popescu, despre situația Simonei Halep

Printre foștii sportivi care i-au luat apărarea lui Halep se numără și Ana Maria Popescu. Fosta campioană de la scrimă spune că nu crede că este posibil ca jucătoarea de tenis să fi luat cu bună știință acea substanță interzisă. Ea declară că toată viața i-a fost frică de doping și chiar și acum, după ce s-a retras din activitate, a rămas cu sechele.

„Nu cred că poate cineva să îşi imagineze sau să se pună în pielea Simonei acum. Consider însă că nu toţi trebuie să avem o părere despre acest subiect. Eu îmi doresc foarte mult ca Simona să iasă și mai puternică din acest episod.

Vestea bineînţeles că vine ca un şoc… pe mine efectiv m-au trecut fiorii când am citit pentru că întreaga mea carieră de asta mi-a fost cel mai frică, de doping. Nu mi-a fost frică de accidentări. Chiar şi acum, când ştiu că nu mă mai caută nimeni (n.r. – ofiţerii anti-doping) pur şi simplu mă uit de două ori dacă sticla de apă e sigilată înainte să beau din ea.”, a declarat Ana-Maria Popescu.

7.3 32 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.