Cea mai periculoasă oră pentru a lua cina. Poate crește riscul de accident vascular

Există o legătură importantă între orele la care mâncăm și starea noastră de sănătate
Cea mai periculoasă oră pentru a lua cina. Poate crește riscul de accident vascular

Programul haotic și mesele neregulate ne pot pune starea de sănătate în pericol. Potrivit unui studiu recent, chiar și ora la care servim cina ne influențează sănătatea și trebuie să ținem cont de ea în fiecare zi.

Cea mai periculoasă oră pentru a lua cina

Un studiu recent, publica în revista Nutrients, arată legătura dintre ora la care luăm cine și riscul de a suferi un accident vascular cerebral. Persoanele participante la acest studiu au fost împărțite în trei: cele care au mese neregulate, cele care servesc cina înainte de ora 20 și cele care servesc cina după ora 20.

Persoanele care au un mod haotic de a se hrăni au un risc crescut de a murit din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic (când un vas de sânge se sparge).

„Am descoperit că adoptarea unui program neregulat pentru cină în comparație cu cina servită înainte de ora 20:00 a fost asociat cu un risc crescut de mortalitate prin accident vascular cerebral hemoragic”, spun cercetătorii, potrivit thesun.co.uk.

Așadar, cea mai periculoasă oră pentru a lua cina nu este despre o oră anume, este despre mesele haotice, fără un program.

Mesele neregulate, asociate cu supraponderabilitatea

Potrivit aceluiași studiu, servirea meselor la ore neregulate, asociată cu supraponderabilitatea, crește și mai mult acest risc, de a suferi un accident vascular cerebral hemoragic.

„În acest studiu eșantionat, bazat pe populație, după analizarea factorilor de risc cardiovascular, ora neregulată a cinei a fost asociată cu un risc crescut de mortalitate prin accident vascular cerebral hemoragic, în comparație cu cei care servesc cina devreme”, mai spun specialiștii, care susțin că acesta este primul studiu care a investigat asocierea dintre ora cinei și riscul de mortalitate cardiovasculară.

Cum recunoaștem semnele unui AVC

  • Amorțirea sau paralizia feței
  • Dificultăți de vorbire
  • Imposibilitatea de a mișca o mână sau un picior

O oră în care un AVC nu a fost tratat înseamnă pierderea unui număr de neuroni echivalent cu 3,6 ani din viață. Acest lucru duce la dizabilități grave și în unele cazuri la deces.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8 246 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *