Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae. Cuvintele pe care să le rostești pe 6 decembrie 2023

Ce minuni a făcut Sfântul Nicolae

Scris de: Daoud Andra

05 Dec. 2023

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae. Cuvintele pe care să le rostești pe 6 decembrie 2023

Ziua de 6 decembrie este marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie, fiind una dintre cele mai importante sărbători. Această zi îi este dedicată Sfântului Nicolae, considerat ocrotitorul copiilor și al familiilor creștine. Care este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae pe care să o rostești în această zi.

Cine a fost Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai importanți sfinți din calendarul ortodox. Este prăznuit în fiecare an pe data de 6 decembrie, iar ziua reprezintă un motiv de bucurie pentru copii, pentru că primesc cadouri în ghetuțe de la Moș Nicolae. Tradiția de a oferi cadouri sau, după caz, o nuielușă, de Moș Nicolae este una veche și are legătură cu viața sfântului.

Se spune că Nicolae a trăit în primele secole creștine, într-o familie înstărită, pe teritoriul Turciei de astăzi. A devenit episocop la doar 30 de ani, într-o perioadă în care creștinii erau persecutați de romani. Se spune că Nicolae a făcut fapte de milostenie în timpul vieții, iar toată averea pe care a moștenit-o a împărțit-o săracilor.

A fost întemnițat de către împăratul roman Dioclețian și a stat închis timp de șapte ani. După aceea, a fost eliberat de Constantin cel Mare, primul împărat creștin.

Citește și: Ce nu este bine să faci în Ajun de Moș Nicolae, pe 5 decembrie. Obiceiul care aduce ghinion, e mare păcat

Moș Nicolae 2022
Icoană cu Sfântul Nicolae

Minunile înfăptuite de Sfântul Nicolae

Una dintre minunile făcute de el a fost că a salvat trei surori care urmau să fie vândute de părinții lor pentru robie. Nicolae a aruncat pe geamul fetelor trei punguțe cu galbeni, trei seri la rând, astfel încât părinții să le poată plăti zestrea și să se căsătorească.

Se mai spune că a salvat o corabie de la scufundare, în timpul unei furtuni pe mare, prin rugăciunile sale. Din acest motiv, Nicolae este considerat și ocrotitorul navigatorilor.

Citește și: Mesaje și urări de Sfântul Nicolae 2023. Nume care se sărbătoresc pe 6 decembrie. Cui trebuie să spui „La mulți ani”

O altă legendă care circulă în jurul numelui său spune că Sfântul Nicolae a readus la viață trei copii care fuseseră uciși de către un măcelar. Din acest motiv, el este numit ocrotitorul copiilor și al familiilor creștine.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae

În această zi, credincioșii pot rosti o rugăciune pentru îndeplinirea dorințelor și pentru sănătate. Iată care sunt cuvintele care pot face minuni!

”O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Citește și: Ce semnificație are nuielușa de măr lăsată în ghete de Moș Nicolae. Nu mulți știu asta, ascunde un mesaj special

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.”

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *