Cea mai rapidă metodă de a curăţa salteaua. Ai nevoie doar de două ingrediente 

Cea mai rapidă metodă de a curăţa salteaua. Iată cea mai simplă modalitate de a îndepărta petele de pe saltea fără să deteriorezi materialul.
Cea mai rapidă metodă de a curăţa salteaua. Ai nevoie doar de două ingrediente 

Se spune că salteaua trebuie curățată odată la trei luni, însă acest procedeu trebuie executat cu grijă, pentru ca materialul să nu se deterioreze. Există o metodă simplă la care să apelați, care vă diminuează munca și vă scurtează timpul. Cea mai rapidă metodă de a curăţa salteaua. Ai nevoie doar de două ingrediente

Cea mai rapidă metodă de a curăţa salteaua

Praful, celulele mortea și acarienii se acumulează în saltea, iar acest lucru ar putea fi dăunător sănătății voastre. Este important să curățați salteaua cel puțin o dată la trei luni. 

Cu toate acestea, curățarea trebuie să fie precaută, deoarece ați putea deteriora materialul saltelei. De aceea, de data aceasta vă vom recomanda un truc ușor de a vă curăța salteaua cu doar două ingrediente foarte ieftine pe care probabil le aveți deja acasă. 

În timp, salteaua ta va fi la fel de bună, iar cu cu metoda recomandată, vei putea elimina petele specifice, fără prea mare efort.

Cea mai rapidă metodă de a curăţa salteaua
Cea mai rapidă metodă de a curăţa salteaua

Cum să știi dacă există acarieni în saltea ta? 

Se știe că, acarienii sunt organisme mici care se ascund în fibrele saltelei. De aceea este important să vă curățați regulat întregul pat. 

Dacă există acarieni în saltea ta, vei observa mai multe situații precum: mâncărime, tuse sau alergii. Dacă ești alergic și ai observat că atunci când te întinzi în pat începi să tusești sau să strănuți, este recomandat să-ți cureți bine salteaua, pentru că ar putea avea acarieni și bacterii care ți-ar putea afecta sistemul respirator.

Puteți folosi o saltea de la 5 la zece ani, însă salteaua este locul perfect pentru instalarea bacteriilor. Pentru asta, este nevoie de curățare la trei luni. 

Această curățare va trebui să fie minuțioasă, totuși, vă puteți menține patul fără pată spălând cearceafurile o dată pe săptămână și punând un protector hipoalergenic pentru saltea.

Mod de curățare a saltelei

În primul rând, amestecă săpunul și peroxidul de hidrogen într-un recipient, dacă salteaua ta are pete sau pur și simplu vrei să-i curăți în profunzime. Adăugați amestecul într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați pe toată saltea sau pe pata pe care doriți să o îndepărtați

Apoi, cu o perie cu peri moi, frecați cu mișcări circulare pentru a îndepărta orice urmă de murdărie. Un alt truc este acela de a folosi un praf de bicarbonate de sociu, pentru a îndepărta mirosul nedorit. Bicarbonatul de sodiu se lasă pe saltea aproximativ 2 ore

La final, usucă-ți salteaua la razele soarelui pentru a elimina orice bacterie. Dacă face asta de trei ori pe an ar fi perfect, iar confortul vă va fi asigurat. Mai mult, puteți preveni apariția unor boli provocate de bacterii. Este important să știți că acest truc de curățare a saltelei funcționează doar pe saltelele cu arcuri, deoarece materialul acestora este rezistent la periaj. Există însă soluții și pentru saltelele din spumă, care sunt considerate mai sensibile la curățare și au nevoie de alte soluții pentru a scoate bacteriile din material. 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce Roxana Ciuhulescu a refuzat să participe la Survivor All Stars?
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *