Cea mai simplă rețetă de ardei iuți la borcan pentru iarnă. Nu necesită fierbere, secretul bucătarilor pentru un gust parfumat

Rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Scris de: Daoud Andra

11 Aug. 2023

Cea mai simplă rețetă de ardei iuți la borcan pentru iarnă. Nu necesită fierbere, secretul bucătarilor pentru un gust parfumat

Ardeii iuți murați se potrivesc perfect cu o ciorbă savuroasă, o porție de sarmale sau o varză călită. Cea mai simplă rețetă de ardei iuți la borcan pentru iarnă nu necesită fierbere și este gata în timp-record. Cum îi prepari și ce mai poți pune în borcane, pe lângă ardei. Rețeta, explicată pas cu pas.

Aceasta este cea mai simplă rețetă de ardei iuți la borcan

Atunci când vine vorba despre prepararea murăturilor pentru iarnă, există câteva rețete cu care nu ai cum să dai greș. Una dintre ele este și aceasta, de ardei iuți murați. Se prepară la rece, iar dacă respecți întocmai cantitățile și modul de preparare, vei obține cei mai buni ardei iuți murați.

Citește și: Amestecul extraordinar cu care să stropești ardeii din grădină. Trucul special pe care trebuie să-l știi pentru o producție bogată

Poți alege să combini ardeii iuți cu cepe mici în borcane, pentru că vor avea o savoare aparte. De asemenea, mai poți adăuga boabe de piper, de muștar și foi de dafin în borcane, pentru un plus de aromă. În ceea ce privește soluția în care vor sta ardeii, aceasta se prepară foarte simplu, din apă, oțet și sare. Opțional, poți adăuga și zahăr, pentru a echilibra gustul acru dat de oțet.

Cantitatea de marinadă pe care o vei prepara depinde de cât ardei pui la murat. După ce ai spălat bine ardeii, îi poți așeza în borcane. Adaugă ceapa și pune apă în borcane, astfel încât acestea să se umple. Toarnă apoi apa într-un vas și cântărește-o. Varsă jumătate din apă și pune aceeași cantitate de oțet.

Citește și: Ce să faci cu ardeii înainte de a-i pune la copt. Trucul special care le dă un gust aparte

La fiecate litru de amestec de apă cu oțet, se pun 30 de grame de sare grunjoasă, specială pentru murături. Dacă adaugi zahăr, vei folosi 100 de grame la un litru de marinadă.

Cea mai simplă rețetă de ardei iuți la borcan pentru iarnă. Nu necesită fierbere, secretul bucătarilor pentru un gust parfumat
Combină ardeiul verde cu cel roșu în borcane

Cum se pregătesc borcanele

Pentru că este o rețetă preparată la rece, trebuie să te asiguri că borcanele sunt perfect curate și sterilizate înainte de a pune ardeii în ele. Acestea se spală cu apă și detergent de vase, se clătesc bine, după care se sterilizează. Le poți steriliza în cuptor, la 150 de grade, timp de 15 minute, cu capacele alături.

Citește și: Ce să adaugi în borcanul cu castraveţi în oţet pentru un gust special. Trucul secret al gospodinelor care le dă un plus de savoare

După ce borcanele s-au răcit, se pun ardeii și ceapa în ele. Se adaugă boabele de muștar și cele de piper și frunzele de dafin. Se prepară marinada, amestecând toate ingredientele menționate anterior. Se amestecă foarte bine, astfel încât sarea și zahărul să se dizolve complet. Se toarnă amestecul peste ardei în borcane, astfel încât să îi acopere complet. Se sigilează borcanele și se întorc cu capacul în jos.

Ardeii iuți murați se depozitează în cămară sau în beci. Dacă borcanele au fost bine sterilizate și ai respectat rețeta, ardeii iuți murați la rece vor rezista foarte bine peste iarnă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.2 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *