Cei mai buni cartofi pentru un piure fin și delicios. Ingredientul magic care schimbă tot gustul

Rețetă preferată de mulți oameni
Cei mai buni cartofi pentru un piure fin și delicios. Ingredientul magic care schimbă tot gustul

Vrei să pregătești cel mai bun piure de cartofi? Nu ai nevoie de alte ingrediente sau de vreun talent special, trebuie doar să știi câteva trucuri simple la care apelează bucătarii profesioniști atunci când vine vorba de prepararea piureului.

Rețeta pentru piure de cartofi cremos și gustos

Potrivit specialiștilor din domeniul acesta, cel mai bun piure de cartofi este Aligot. Este un preparat francez care reprezintă cea mai bună variantă a acestui fel de mâncare. În rețetă este inclusă și brânză și smântână.

Ce ingrediente ai nevoie: 1,5 kilograme de cartofi albi, 100 grame de unt, 100 ml de smântână lichidă pentru gătit, 200 de grame de brânză gouda sau cașcaval, 100 de grame de mozzarella proaspătă, un cățel de usturoi, sare și piper.

Mod de preparare. Așa vei obține un piure foarte gustos

Mai întâi curăță cartofii, apoi pune-i la fiert în apă cu puțină sare. E bine ca după ce s-au fiert și ai început să îi pisezi să adaugi și unul, doi căței de usturoi zdrobiți pentru a da o aromă deosebită. Adaugă și untul, apoi pune din nou vasul la foc mic. Toarnă smântâna lichidă și amestecă ușor până când aceasta se incorporează. Treptat adaugă și brânza și mozzarella, pe care le-ai dat anterior pe răzătoare. Amestecă rapid până când compoziția devine omogenă și se întinte. La final, condimentează cu sare și piper după gust.

Acum piureul este gata și numai bun de pus în farfurie! Poate fi servit atât ca fel principal, cât și ca garnitură. Poftă bună!

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci cartofi zilnic

Cartofii reprezintă una dintre legumele preferate ale multor oameni. Aceștia pot fi consumați oricând, la orice masă, în diferite rețete, fie ca gustare, garnitură sau fel principal. Nutriţioniştii consideră că nu este deloc periculos pentru sănătate consumul de cartofi, atât timp cât nu sunt consumați în exces sau în variante prăjite sau procesate (exemplu cipsuri).

Ce beneficii aduc organismului? Sunt bogați în antioxidanți, fibre și potasiu, sunt lipsiți de gluten, sunt sățioși. De asemenea, reprezintă o sursă foarte bună de energie și ajută la echilibrarea conținutului de zahăr din sânge.

Specialiștii sunt de părere că este chiar sănătos să consumi cartofi în fiecare zi și recomandă un cartof copt de mărimea unui pumn sau o cană de cartofi fierți. Este foarte important ca aceștia să fie asociați cu alte legume, lactate și brânzeturi, salate sau carne slabă.

Vezi și – Trucuri pentru cel mai bun piure. Secretul marilor bucătari ca să iasă fin și cremos, fără cocoloașe

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *