Cel mai rapid truc pentru a decoji ouăle fierte. Metoda e genială, o vei folosi mereu

Așa le vei curăța în timp-record

Scris de: Daoud Andra

31 May. 2023

Cel mai rapid truc pentru a decoji ouăle fierte. Metoda e genială, o vei folosi mereu

Există o mulțime de trucuri care ne fac munca mai ușoară în bucătărie și pe care nu mulți le știu. Legumele, fructele sau ouăle fierte pot fi curățate foarte ușor, în timp-record. Metodele sunt la îndemâna oricui și, o dată aplicate, le vei folosi de fiecare dată în bucătărie. Care este cel mai rapid truc pentru a decoji ouăle fierte și ce să pui în apă, atunci când le fierbi, pentru a se curăța ușor.

Acesta este cel mai rapid truc pentru a decoji ouăle fierte

Atunci când fierbi ouă proaspete, acestea pot fi dificil de curățat. Coaja se lipește de albuș și se va desprinde cu tot cu bucăți din acesta când încerci să cureți oul. Se întâmplă în special dacă fierbi ouăle astfel încât gălbenușul să rămână moale, însă și ouăle fierte tare pot fi greu de curățat. Poți face ca tot acest proces să dureze doar câteva secunde și ouăle să se decojească perfect, cu ajutorul unui truc la îndemâna oricui.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle. Rezultatul e uimitor

Imediat după ce ouăle au fiert, varsă apa fierbinte și pune peste ele apă rece din abundență. Pentru a curăța rapid ouăle, ai nevoie de un borcan de sticlă cu capac. Pune un ou în borcan și apă de un deget. Acoperă gura borcanului cu mâna sau cu capacul și agită bine borcanul. Oul se va lovi de pereții acestuia și coaja se va sparge, astfel că se va desprinde complet și uniform de pe albuș. Repetă procedeul și cu celelalte ouă, dacă ai mai multe de curățat.

Citește și: De ce să pui făină în tigaie înainte să prăjești ouăle. Trucul secret al gospodinelor desăvârșite, trebuie să-l știi

Ce să pui în apa în care fierb ouăle

Multe gospodine adaugă sare în apa în care fierb ouăle, însă un alt ingredient din bucătărie este mai eficient și le ajută să se curețe mai ușor. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, un ingredient universal în bucătărie. Bicarbonatul se adaugă încă de la început și, fiind alcalin, ajută ca ouăle să se curețe mai ușor după ce au fost fierte.

Citește și: Cât timp se fierb de fapt ouăle poșate. Secretul ca să-ți iasă perfecte

Un alt detaliu care face diferența este șocul termic. Imediat după ce au fiert, ouăle trebuie să fie scoase din apă și puse în apă foarte rece. Pentru a te asigura că se curăță bine, poți chiar să adaugi gheață în apă. Astfel, trecându-le de la fierbinte la rece, albușul se contractă puțin, iar coaja va fi mult mai ușor de îndepărtat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.4 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *